Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: За пореден път министър Шишков прехвърля върху здравата глава проблема, който той създава

Политика

ГЕРБ: За пореден път министър Шишков прехвърля върху здравата глава проблема, който той създава

ГЕРБ: За пореден път министър Шишков прехвърля върху здравата глава проблема, който той създава - Tribune.bg

Регионалният министър по груб начин се опита да прехвърли върху народните представители отговорността за това, че по недостатъчно бърз начин се възстановяват щетите от бедствието в Карловско отпреди няколко месеца. Това коментира в кулоарите на Народното събрание (НС) депутатът от ГЕРБ-СДС Младен Шишков.

Поводът - днешно изказване на министъра, който посети с. Каравелово. Той, като министър, никога не е внасял в НС каквито и да е промени в Закона за устройство на територията или в Закона за обществените поръчки, които да облекчават процедурите по възстановяване при бедствие, подчерта депутатът.

Поредно прехвърляне на проблема върху здравата глава видя  на свой ред Николай Нанков в действията на арх. Шишков. Той припомни, че през 2016 година по предложение на ГЕРБ са гласувани промени в закона за защита при бедствия, които позволяват при обявено бедствено положение да могат да бъдат приложени необходимите мерки за незабавно извършване на строителни работи. Т.е. този текст дава възможност на държавен, общински орган, на момента, при обявяване на бедствено положение, да започнат възстановителни дейности без обществена поръчка, без проект, подчерта Нанков. Още на първия ден държавата е била длъжна и е можела да започне възстановителна дейност, категоричен е той. Нанков даде за пример кризите в Перник и Хаджидимово.  

„Такова нещо може да каже или човек, който не познава законодателството, или такъв, който не иска да си свърши работата, а да подвежда местното население”, добави Нанков.

Той посочи, че няма нищо лошо АДФИ и Сметната палата да проверят и как са били изразходвани средствата в община Карлово.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати