Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за изтеклите записи на ПП: Стресна ме начинът, по който заявиха, че ще управляват държавата

Политика

Борисов за изтеклите записи на ПП: Стресна ме начинът, по който заявиха, че ще управляват държавата

Борисов за изтеклите записи на ПП: Стресна ме начинът, по който заявиха, че ще управляват държавата - Tribune.bg
Снимка:

Борисов предложи да се закупят същите машини за изборите като в САЩ

Политическа партия ГЕРБ замразява преговорите с ПП-ДБ, стана ясно след края на Изпълнителната комисия на партията, която се събра да изясни позицията си по повод на изтеклите записи.

Всичко има граница. Става дума за начин на управление, който е в разрез със всички европейски практики. Неприемливо е навън да се говори едно, а след това друго, посочи още Мария Габриел. Тя добави, че България не е параван, а суверенна държава.

Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ е победила два пъти на избори с машини и без тях, но е поел ангажимет да се върне машинния вот по време на преговорите. Затова лидерът на партията предложи да бъдат закупени машини като тези за изборите в САЩ, за да няма съмнения за далавери.

„Приемаме, че там е най-голямата демокрация“, аргументира се лидерът на ГЕРБ. „Гласуваш си на бюлетина, слагаш я на четеца, вечерта в 21,30 часа имаме резултати“, посочи Борисов как ще става гласуването. Решението ще бъде на парламента, добави той. 

„Тръгнахме от това да направим няколко неща в това НС – без коалиции и уговорки. Нито веднъж не е бил поставян въпроса за моя имунитет. Това е абсолютна лъжа“, каза Борисов по повод твърденията в записа, че лидерът на ГЕРБ го е страх да остане без защита от наказателно преследване. Напомни, че е нямал такъв 2 години. Напомни още, че за 2 седмици са приети редица закони. Посочи, че сега на дневен ред е въпросът с държавния бюджет.

„На мен тези записи, които бяха анонсирани от Кирил Петков, не може да ми повлияят. Той каза, че са записани от службите и си казах, че това е „Уотъргейт“, но се оказа, че не е така. Да записваш централата на една политическа партия е най-тежкото нарушение. Това е подтекст, за да се разрушат службите и да бъдат махнати стотици офицери“, продължи Борисов.

„Ти да идваш и да кажеш, че ще смениш 500 директори на училищата. Да кажеш, че ще махнеш цялата администрация, ще сложиш там партийни лидери“, заяви Борисов и припомни, че ПП са казали само с техен мандат, а ДБ като ГЕРБ искат експертен кабинет

„Съгласихме се и върнахме мандата. Съгласихме се да е с техния, убедих хората , че е добро за народа, не за партията. Не е за извинението. Въпросът е за начина, по който мислят да управяляват.  Искат да махат хора на Радев и ГЕРБ. Те изчегъртаха всичко, ние за тези 2 години нямаме хора. Резултатът е хаос и катастрофа на държавата. 

Лидерът на ГЕРБ се ядоса и на чутото в записите за това, че ПП са искали да правят местния вот с техен вътрешен министър и така да го манипулират.

„Чухме, че искат да ни ползват за параван за местните избори с техен министър на МВР.  Почтено ли е? Как да кажа, че ние побеждаваме като тези 37 депутати искат цялата власт за тях. Как ще се намерят нови хора за държавната администрация? Колко директори сега са под стрес“, обясни той и добави, че всичко е дошло като гръм от ясно небе.   

„Казаха, че ни нямат доверие, но всичко беше както сме се разбрали. С какво заслужаваме това поведение?. ГЕРБ затова е първа сила, защото грантираме на всеки служител – в администрация, образование, в службите - няма да допуснем политическо преследване и омаскаряване. България ни е мила, но както каза Вежди Рашидов: „По корем легна, и те отгоре“, категоричен беше той.

Според него с тези записи сме постигнали никой в международен план да не ни вдига телефона и да няма кой да ни напише един мейл. 

По думите му не е случайно, че записите излизат сега и заяви, че надали са последни.

„Стресна ни начинът, по който смятат да управляват държавата. Не съм помислил, че това таят зад гърба ни“, каза Борисов.

„Как си обяснявате защо ДБ, които са били с тях не искат да дадат министри в кабинета? За да могат после да се отрекат и да кажат „Не, не, ние не сме били с тях“, каза още Борисов.

„ГЕРБ е гарант, ще размразим преговорите, ако има видим в ПП истинско желание за експертно правителство, което да прекара България през кризата“. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети