Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Запазете самообладание, става въпрос за национална сигурност

Политика

ГЕРБ: Запазете самообладание, става въпрос за национална сигурност

ГЕРБ: Запазете самообладание, става въпрос за национална сигурност - Tribune.bg
Снимка:

Призовавам госпожа Нинова да запази самообладание, никой не говори за нея, каза Спас Гърневски

Крайно невъздържани са реакциите на някои от политиците и партиите по повод на повдигнатите днес обвинения за шпионаж на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов. „Без да сме запознати в детайл с това разследване от изявленията на прокуратурата и на службите ние разбираме, че става въпрос за разследване срещу конкретни лица. Не срещу неправителствени организации, не срещу общности, споделящи една или друга идеология или идея. В подобни ситуации трябва да бъдем много внимателни, обвиненията са изключително сериозни и няма как да бъдат направени без зад тях да стоят сериозни доказателства“, коментира народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на пресконференция.

Работа на службите е да направят това, което са направили и ние като политици би трябвало поне по тази тема да имаме съгласие, добави Биков. Това, че НПО имат своята дейност дали са проамерикански или финансирани от американски фондове, дали са проруски, не означава, че отношенията на България с тези страни са лоши. Това, че американски НПО всеки ден атакуват правителството не означава, че отношенията на САЩ и България са лоши. Българо-руските отношения също не са били поставени под въпрос, подчерта Биков. Напротив българо-руските отношения се развиват в положителна посока. Става въпрос за конкретни личности, които са нарушили с контактите си граница, която е доста сериозна, свързана с националната сигурност, добави още Биков, цитиран от БГНЕС.

От своя страна Спас Гърневски призова политическите партии и в парламента и извън него, че в този момент, когато става въпрос за национална сигурност, да не си позволяват интерпретации, да не коментират. Всеки трябва да запази чувството за национална отговорност на България и да не влиза с коментари, които биха застрашили тази сигурност. Тук става въпрос за конкретни имена и случаи и всяка политическа сила има интерес този случай да бъде разплетен, каза Гърневски. Призовавам госпожа Нинова да запази самообладание, никой не говори за нея. Всички в момента имаме интерес България да отблъсне поредната кибератака срещу себе си, да се доверим на хората, които са призвани да пазят националната сигурност и да изчакаме всичко спокойно да приключи, добави още Гърневски.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати