Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ започва консултации за нова Конституция и ВНС

Политика

ГЕРБ започва консултации за нова Конституция и ВНС

ГЕРБ започва консултации за нова Конституция и ВНС - Tribune.bg
Снимка:

От партията очакват отговор от ДПС

ГЕРБ започва консултациите с парламентарно представените партии за свикване на Велико народно събрание/ВНС/ и за нова Конституция. Последователно управляващите ще разговарят днес с ВМРО, НФСБ и с независими народни представители.

Според ВМРО има нужда от промени в проекта на ГЕРБ, но двете партии очакват да постигат съгласие по спорни точки като намаляване на депутатите. Войводите са готови на компромис като спорните предложения да бъдат подложени на референдум.

Условията на НФСБ пред ГЕРБ са безплатни медицински услуги без доплащане, общественополезен труд като условие за получаване на социални помощи и образователен ценз, за да може да се гласува на избори. Освен това от партията на Валери Симеонов настояват да бъде на явно място главата с правата и задълженията на гражданите, както и Конституцията да има преамбюл и той да бъде запазен от действащата конституция.

ГЕРБ ще разговаря с „Воля“ на 2 септември. Социалистите няма да участват в разговорите за промени на конституцията, тъй като Изпълнителното бюро на партията е взело решение по въпроса миналата седмица. БСП са потвърдили позицията си пред ГЕРБ и са отказали среща. От ДПС все още не са  отговорили на поканата. От ГЕРБ все още очакват отговор от Движението. За да се предложи свикване на ВНС са нужни 120 депутати.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети