Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ и ДПС обсъдиха кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия

Политика

ГЕРБ и ДПС обсъдиха кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия

ГЕРБ и ДПС обсъдиха кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия - Tribune.bg
Снимка:

Търси се консенсус и широка подкрепа в парламента за кандидата

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отдели повече от час за разговори в стаята на ДПС в парламента. Той е представил на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ кандидатурата на ГЕРБ за конституционен съдия от квотата на НС- Красимир Влахов.

След срещата стана ясно, че предстоят подобни съгласувания и с останалите парламентарно представени партии, а Цветан Цветанов подчерта, че до следващата сряда ще се постарае да се срещне и с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Номинацията на Красимир Влахов за конституционен съдия е единствената, срокът изтече вчера.

От Обединени патриоти подкрепят партньорите си от ГЕРБ, а от ДПС и БСП обявиха, че няма да издигат кандидатури.

„Конституционният съд е много висок орган в държавата и според нас би трябвало членовете му да са консенсусни фигури, независимо кой ги предлага“, потвърди Мустафа Карадайъ. Той заяви, че ДПС иска да носи своята отговорност, когато от НС се издига кандидатура за член на Конституционния съд.

Цветанов също подчерта, че управляващите търсят консенсус и искат да има широка подкрепа за кандидатурата на Красимир Влахов.

Въпреки официалната тема на разговорите Цветанов и Карадайъ признаха, че след скандала по липсата на кворум в пленарна зала днес и отказа на депутатите от ДПС да се регистрират, Цветанов е повдигнал въпроса за работата на парламента и бойкота на опозицията.

„Това са си политически поведения и въпроси на различните парламентарни партии. Нека тази тема я оставим на ДПС“, заключи Карадайъ.

Помолен да коментира дали Янаки Стоилов ще е кандидатът на президента за конституционен съдия, Цветанов обясни, че не е запознат с предложенията на президентската администрация относно попълването на квотата на президента в Конституционния съд.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати