Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ започва диалози "Европа - нашият дом"

Политика

ГЕРБ започва диалози "Европа - нашият дом"

ГЕРБ започва диалози Европа - нашият дом - Tribune.bg
Снимка:

Цветан Цветанов с редица важни срещи в Хелзинки

ГЕРБ планира провеждането на серия местни диалози под мотото "Европа - нашият дом". Те ще се проведат от средата на януари до средата на април догодина. Това стана ясно при срещата на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов с председателя на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ Микулаш Дзуринда. Дзуринда е и бивш министър-председател на Словакия, като двамата се срещнаха в Хелзинки.

„Целта на диалозите е да покажат на гражданите директното влияние и връзка на Европа с ежедневието им и политиките на местно ниво. Диалозите ще разширят периферията от граждани, запознати с европейските политики и ще спомогнат за противодействие на популизма и национализма. Диалозите ще бъдат съсредоточени върху конкретни теми от дневния ред на национално и европейско ниво по секторни политики“, посочи Цветанов. 

По думите му темите на диалозите ще бъдат формулирани след приемането на резолюциите и конгресните документи на ЕНП на конгреса в Хелзинки днес и утре и ще попадат в общите европейски ценности и приоритети на ЕНП и ГЕРБ.

Подготовката на национално и европейско ниво за европейските избори догодина обсъди Цветанов с ректора на кампанията на ЕНП за евровота Дара Мърфи.

Цветан Цветанов разговаря с бившия зам.-председател на Баварския Ландтаг Райнхолд Бокле. Двамата коментираха резултатите от изборите в Бавария, като отбелязаха, че успеха на ЕНП в Бавария е гаранция за успеха на общото ни политическо семейство в Европа. Те договориха и съвместни инициативи за 2019 г., които ще бъдат реализирани със съдействието на Фондация "Ханс Зайдел". Бокле прие поканата на Цветанов за посещение в България през 2019 г. по теми, свързани със сектор „Сигурност“ и сътрудничество на партийно ниво.

Зам.-председателят на ГЕРБ отбеляза, че успехът на ЕНП на изборите догодина ще бъде гарант за добрите политики в ЕС и за възможността на общото ни политическо семейство да продължи за защитава интересите на европейските граждани.

Цветанов се срещна още и с бившия министър-председател на Литва Андриус Кубилиус, който понастоящем е почетен член на борда на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“. Двамата разговаряха в рамките на дискусията "Троловете на Кремъл и възможностите на Запада да противодейства на вражеско влияние".

„Когато интернет пространството бъде замърсено от фалшиви новини и дезинформация, това поставя под риск демократичните ни принципи и ценности“, посочи Цветанов и добави, че основният ни инструмент за противодействие е разпространяването на истински новини за реалните постижения на нашите правителства.

Основните атаки на Кремъл са насочени към дезинформиране и манипулиране на европейските граждани, защото режимът не одобрява западната ориентация на политическите елити и чувства заплаха от демократизацията на държавите в непосредствена близост до границите ѝ като Украйна и Грузия

„Трансатлантическото сътрудничество е един от ключовите стълбове на съвместната ни борба срещу националпопулизма и дезинформацията“, заяви Цветанов при срещата си с програмния директор за Европа на Международния републикански институт Тибо Музерг. Двамата дискутираха съвместни инициативи за 2019 г. с оглед на укрепването на системните партии като гарант за трансатлантическото партньорство и запазването на общите демократични ценности.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети