Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Герджиков: Правителство на малцинството ще е огромен риск

Политика

Герджиков: Правителство на малцинството ще е огромен риск

Герджиков: Правителство на малцинството ще е огромен риск - Tribune.bg
Снимка:

„Правителство на малцинството е много нестабилно и е огромен риск. Не знам кой реди кабинета, аз съм далеч от кухнята, но е очевидно, че има сблъсъци, водещата роля е на "Има такъв народ". Това коментира за БНТ проф. Огнян Герджиков.

По думите му вероятно здравословен проблем пречи на Трифонов да е на министър-председателския пост и би бил много изненадан, ако лидерът на „Има такъв народ“ е кандидат за президент.

„Не е сигурно, че предложението на ИТН ще мине в пленарна зала, има сериозни различия между "Има такъв народ" и партиите на протеста. ИТН действа с особено самочувствие, при наличието само на 65, а не на 165 депутати, неизвестните са повече от известните“, заяви проф. Огнян Герджиков.

„Огромна част от предложените имена са непознати. Допреди 2-3 дни бях оптимист, че ще има редовно правителство, но от вчера смятам, че е толкова крехка тази вероятност, че спокойно може да се счупи“, така проф. Огнян Герджиков коментира предложения проектокабинет на ИТН.

Той уточни, че е важно с какви хора ще бъдат обградени тези министри, за да бъдат успешни или не, като изтъкна, че съветниците са дори по-важни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети