Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Герджиков се ядоса: Защо бТВ се пише на латинеца? Безобразие, заобикаляте кирилицата!

Политика

Герджиков се ядоса: Защо бТВ се пише на латинеца? Безобразие, заобикаляте кирилицата!

Герджиков се ядоса: Защо бТВ се пише на латинеца? Безобразие, заобикаляте кирилицата! - Tribune.bg
Снимка:

„Защо бТВ се пише на латиница, а не на български език.  Защо заобикаля кирилицата. Аз това надълбоко не го разбирам!” така започна разговора с Цветанка Ризова в „Лице в лице ” Огнян Герджиков, след като поздрави за празника. 

„Нали сте българска телевизия! Защо се пишете на латиница - BTV?”, продължи назидателно професорът. „Защото е марка, и тъй като сме интернационална компания”, защити се Ризова.

„Няма такова нещо. Вие сте вписани в българския търговски регистър и наложително би трябвало да се изписвате на български. Безобразие е такава телевизия да се обявява с латиница. Това е итинско безобрание, това е моят анонс към вас”, изкоментира Герджиков.

Той заяви, че НДСВ се връща, защото 2 години се въртим в омагьосан кръг. 

„Имам болна тема със законодателството . Още 2001 г., когато бях председател на 39-тия парламент, аз организирах Консултативен съвет от изтъкнати юристи, които бяха безкрайно полезни. Следващият парламент също имаше, но дойде 2009 г. и там нещата се пречупиха. В държави от ЕС има такива съвети”, смята той.

Той коментира законотворчеството в парламента през последните години: „Изборният кодекс, който е от 2004 година, е променян 24 пъти. Какво е това: „Проба-грешка”, „Проба-грешка”. Моето обяснение, че тези промени са от некадърност и неграмотност”, каза  председателят на 39-тия парламент Герджиков.

Той посочи, че в България има закони от 2000-та година, които са променяни над 100 пъти.  „Ние сме на принципа – три пъти режи и все късо”. НК е архайка и все поправки на парче от некадърност. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети