Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Герджиков: Срам ме е от държава, която така скандално променя закони

Политика

Герджиков: Срам ме е от държава, която така скандално променя закони

Герджиков: Срам ме е от държава, която така скандално променя закони - Tribune.bg
Снимка:

Бившият председател на НС проф. Огнян Герджиков изрази недоумение и възмущение от начина, по който се взимат важни решения - с бързане, на пожар, без професионална дискусия.

 

По думите му е скандален начинът, по който се управлява държавата: 

 

"Акълът ми не го побира! Кое налага такава спешна мярка, проведени ли са дискусии в обществото, проучен ли е европейският и световен опит? Как може законодателят да действа така, то бива, бива самодейност, вулкан ли е изригнал...", запита проф. Герджиков пред БНР.

 

"Срам ме е да бъда гражданин на държава, в която важни решения се вземат по такъв начин", каза той.

 

На аргумента, че в специализирания съд и прокуратура има поръчкови дела, той отговори с въпрос "А, ако се окаже, че има поръчкови дела и в другите съдилища – и тях ли да ги закрием?".

 

По отношение на промените в Изборния кодекс проф. Герджиков сподели мнението си, че ограниченията не са хубаво нещо и че българските граждани извън страната трябва да могат да гласуват. Но и тук според него решенията се взимат прибързано. 

 

Той даде пример със страните от немския правен кръг, където законите се работят и се обсъждат понякога с години, а "ние тук ги решаваме в движение":

 

"Ние сме абсолютни световни шампиони по промени в законите и ако има галактическа класация - ще оглавим и нея".

 

Като бивш служебен премиер, назначен през 2017 година от президента Румен Радев, проф. Огнян Герджиков каза, че "да си начело на изпълнителната власт няма как да е леко, особено в такъв труден период":

 

"Не завиждам на този, който ще оглави служебно правителство, но в страната има много отговорни хора и съм сигурен, че такъв човек ще се намери".

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

Гражданин Срамно е в държава без избрано и гласувано ново правителство да се разрешава промяна на важни закони. Такива плаващи мнозинства от утайки да заявяват най-нагло, че не искат да работят за правителство, но искат да променят законите е невиждана наглост. Конституцията ни е като швейцарско сирене, цялата е в дупки и е време за премахването на подобни опасни възможности и то час по-скоро. Недостатъците свързани с политическата и съдебната система вече започват да стават очевидни за всеки разумен човек в страната. Какво би спряло група депутати утре да натворят още по-големи безумия, когато не носят никаква отговорност и няма никакви граници на тяхната власт?
30.04.2021 22:08 / Отговор
ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ВЕЧЕ ОСВЕН СЪД....... СИ ИМАТ И ДЪРЖАВА....!! .
С АКТИВНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ГЕНЕРАЛА-МУТРА РУМЕН РАДЕВ - ФИГУРАНТ НА ЧЕРЕПА И ПУТИН.....
30.04.2021 22:34
Преврат е! Извършва го мрежата на олигархично-престъпните приватизатори. Точно както беше свален Филип Димитров от БСП, ДПС и внедрени агенти на ДС в СДС, точно така сега Слави, Корни, Бойкикиев, Карадайъ се обединиха срещу ГЕРБ. Основния им инструмент за събиране на електорат пак е ЛЪЖАТА.
Слави вместо да агитира за президентска република, инициира референдум за мажоритарни избори. ИЗЛЪГА, щото си пролича, че иска президентска република тип Венецуела, видно от гласувания машинен вот. ИТН си искат пак изборите да не променят нищо. Анти европейско пар екселанс!
Бойкикиев агитира да не търкате билетчетата на Черепа, а внесе закон Черепа да не го разследват и съдят специализирани органи. Внесе законопроект за тяхното закриване. Анти европейско пар екселанс!

ЛЪЖАТА шества в това НС. На излъганите - честито.

Демокрацията е в опасност! Протест пред президентството на 5 май от 10.30!
01.05.2021 07:53
Еди кой си Г-н Герджиоков мен ме срам от ВАС !!!
30.04.2021 22:17 / Отговор
Безличието срещу правен капацитет. Ами затова си еди-кой си.
30.04.2021 22:36
:) Беше време за срам от Герджиков, "едикойси". Беше време когато Румен Решетников продиктува служебните недоразумения на Герджиков. Тогава да се беше възмутил, ама тц. Сега Герджиков си пере имиджа, но е прав. Такава партизанщина на комунисти и отроци на ченгета в НС не е била.
01.05.2021 08:03
Тартаковер Уважавам Герджиков, като един от най-добрите български юристи, блестящ специалист в търговското и гражданското право. Но жалко, великолепния му професионализъм въобще не се покрива с политическия му морал. Политическият му морал пролича няколко пъти, особено когато смени една категорична позиция, с точно обратната, само в рамките на два дена! Всички знаят за какво ставаше въпрос.
30.04.2021 22:30 / Отговор
Не уважавам гадини, като Тартаковер.... като Трифонов..... като Румен Радев.... .
Те са българомразци... дошли са кой знае от кои азиатски земи.....
30.04.2021 22:43
attropo лайномет-ПРОСТАК,бегай в просташките сайтчета!
Там е пълно с ПРОСТАЦИ КАТО ТЕБЕ!
01.05.2021 00:44
Анти-Тараторчо съм, пак. Шахматисте Тараканчо, ордените са за други другари - спри да се натискаш с тия писаници дето изсираш нон-стоп. Русовъдът и твой кумир - Никито Малинков е на абонамент за путиняшките орденчета и ти нямаш шанс да се доредиш. Точно, както беше и на опашките от комунизма, където ви се иска да ни върнете обратно със смахнатия руски полупроводник Мунчо Фатмака + иДиотова, Костята Копейкин, Крушевишката лоясала се краварка, банго Чалгар и Африканския шебек, кречеталото от Костинброд и още сума ти сбъркани червени мозъци. И да знаеш, че ти на професор Герджиков нямаш право да му даваш оценка, щото си - НИ-КОЙ, разбра ли глупако.
01.05.2021 04:34
Аз не знам защо Злобният юмрук не връчи и мандата на Разпети петък?! Щом за закони може, защо за мандати да не може?!
01.05.2021 08:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети