Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Германия ни подкрепи за пълноправен Шенген, министър Нанси Фезер посети „Капитан Андреево“

Политика

Германия ни подкрепи за пълноправен Шенген, министър Нанси Фезер посети „Капитан Андреево“

Германия ни подкрепи за пълноправен Шенген, министър Нанси Фезер посети Капитан Андреево - Tribune.bg
Снимка:

Пактът за миграция е от съществена важност. Това е документ, който дава възможност за солидарна отговорност на всички държави. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти след визитата на федералния министър на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер.

Той благодари на германското правителство за високата оценка на Германия за приемането на България в шенгенското пространство.

"Това е индикатор, който ни показва, че сме на прав път. Темите, които коментирахме, бяха отличното двустранно сътрудничество в областта на вътрешните работи, граничното управление, моментното състояние по линия на миграцията", каза още Калин Стоянов, цитиран от БНТ.

"За федералното правителство беше от решаващо значение България да покрие критериите за влизане в шенгенското пространство. Според нас тези критерии са напълно покрити и изпълнени от България още миналата година. Затова ние единодушно заставаме зад това членство", обясни федералният министър на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер.

"Ролята на Фронтекс като агенция за защита на границите е голяма и важна", заяви още Фезер и добави, че: "По границите, извън помощта на Фронтекс, самите държави членки носят отговорност за външните си граници".

На въпрос на германски журналист за случаи на насилие и грабежи над бежанци Стоянов отговори, че откакто новото ръководство е поело МВР през юни миналата годнина, такива случаи са единици.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети