Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гешев определи исканата му оставка като кризисен PR

Политика

Гешев определи исканата му оставка като кризисен PR

Гешев определи исканата му оставка като кризисен PR - Tribune.bg
Снимка:

„Не съм запознат, защото пътувах. Днес не е денят да обсъждаме българска политика и още повече кризисен PR най-вероятно. Важното днес е изборът на председател на ВКС. Пожелавам успех на Галина Захарова“, това каза главният прокурор Иван Гешев.

Така той отговори на поисканата му оставка от управляващата коалиция, която беше изчетена в декларация от парламентарната трибуна.

По думите на Гешев друго е важно – процедурата по избор на председател на ВКС да протече професионално и при спазване изискванията на закона.

„Сигурен съм, че колегите от ВСС ще проявим уважение към себе си и към Висшия съдебен съвет и няма да позволим опити по време на процедурата, както при моя избор, да ѝ се придаде жълт оттенък. Ако не уважаваме институцията, която представляваме, няма да ни уважава никой“, заяви Гешев.

Междувременно в 10 часа Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС), който ще изслуша и избере единствения кандидат за председател на ВКС. Единствената кандидатура на Галина Захарова вече бе одобрена от Пленума на ВКС, който единодушно изрази становище за наличието на качествата на кандидата. Българската адвокатура също подкрепи Захарова. За избора ѝ са нужни 17 гласа от общо 25-имата членове, които към момента са 23-ма заради попълнени квоти.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати