Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гешев за Шенген: България не заслужава това, което се случва

Политика

Гешев за Шенген: България не заслужава това, което се случва

Гешев за Шенген: България не заслужава това, което се случва - Tribune.bg

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че на този етап не може да се потвърди за стрелба по нелегални мигранти на българската граница. Журналистически разследвания с подобни твърдения бяха пуснати в Западна Европа.

„Нямаме сигнали от европейски партньори и институции за такъв инцидент. Уважаваме журналистическите разследвания. Прокуратурата в Бургас извършва проверка по този случай. За момента такива факти и обстоятелства не са констатирани“, обясни той в „Панорама“.

Той подчерта, че България е правова държава, в която се спазва върховенството на закона.

„Ние защитаваме част от външната граница на ЕС. Има и други граници, за които никой не говори. И в защита на тази граница загинаха български полицаи. България не заслужава това, което се случва“, каза той и по отношение на спирането ни за Шенген.

„Ние си искаме нашето, което сме заслужили и което ни се дължи, защото сме покрили критериите. Не според мен, а според европейските институции – Европейската комисия и Европейския парламент“, каза още Гешев.

На въпрос на водещия Бойко Василев защо всички критики за правовата държава – и отвън, и отвътре, са свързани с името на главния прокурор, Гешев отрече да е истина.

„Как вътрешно някой интерпретира обективните факти и обективната действителност, това е право на всеки политик. За съжаление, срамно е, да не уважаваме себе си, защото няма как да не уважаваш себе си, а да очакваш да те уважават другите. Донякъде това, което се случва, е резултат от това, че не  уважаваме себе си“, смята той.

Според Иван Гешев част от политическите партии се страхуват да излязат на публичен дебат с него, защото нямат аргументи извън политическото говорене.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети