Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гюров: Не е възможно съветници на премиера да водят паралелни разговори за РСМ

Политика

Гюров: Не е възможно съветници на премиера да водят паралелни разговори за РСМ

Гюров: Не е възможно съветници на премиера да водят паралелни разговори за РСМ - Tribune.bg
Снимка:

Не е възможно съветници на премиера да водят паралелни разговори за Република Северна Македония, увери Андрей Гюров, председател на ПГ на Продължаваме промяната пред bTV. „Ако има някакъв прогрес, той трябва да бъде докладван от Министерството на външните работи, да знаем каква работа е свършена от едната и от другата страна”, каза той.

Той заяви, че твърденията на Генчовска „нямат факти” и уточни, че това са твърдения, хвърлени в пространството, медийното и публичното. „Аз досега не съм видял нито един факт“, заяви той.

Генчовска уверена: Няма шанс премиерът да заобиколи външно по темата Северна Македония

По думите му Теодора Генчовска е външният министър, който представлява „Има такъв народ“.

„Докато няма промяна в отношенията и в мерките, които трябва да се приемат и от двете страни, ние няма да променим нашата позиция“, каза още депутатът от „Продължаваме промяната“.

Според Гюров, е нормално в толкова шарен парламент и в състояние на различни кризи, да има ескалация на напрежението между депутатите от управляващото мнозинство и опозицията.

„Нашият представител изрази позиция от трибуната“, подчерта депутатът и уточни, че не знае защо Костадинов се е припознал в думите на Митев.

Гюров сподели, че по време на снощния Коалиционен съвет са взети много важни решения, като едната тема, която е била обсъждана е актуализацията на бюджета. По думите му по най-бързия начин мерките трябва да влязат в сила, за да могат точно в този период с най-високи цени да бъдат подпомогнати хората.

В петък имаме Коалиционен съвет, на който ще се обсъдят окончателните параметри на актуализацията на бюджета, сподели депутатът. „Имаме ясно разпределени времеви прозорци“, заяви той и подчерта, че през месец юни тя трябва да влезе в сила.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети