Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Главчев категоричен: Няма зависимости от политически лидери при назначенията на областните управители

Политика

Главчев категоричен: Няма зависимости от политически лидери при назначенията на областните управители

Главчев категоричен: Няма зависимости от политически лидери при назначенията на областните управители - Tribune.bg
Снимка:

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев отрече да има зависимости от лидери на политически партии при назначаването на областни управители.

В блицпарламентарния контрол той отговори на въпрос на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че Главчев е направил 11 рокади.

Служебният премиер Димитър Главчев подчерта, че решенията му са изцяло съобразени с Конституцията.

"Вие ми задавате отговор - при решенията, които съм взимал, съм се ръководил от конституцията и законите на страната, тъй като, както и вие, съм полагал тази клетва. Естествено, че отговорността е моя, а вие сигурно разполагате с повече информация от мене и аз не знам в коя партия какви процеси текат", обърна се към Костадинов премиерът.

Припомняме ви, че преди два дни правителството назначи 7 нови областни управители - те ще ръководят областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол, като със същото решение бяха освободени досега заемащите длъжността.

От съобщението става ясно, че Севджан Съдкъев, чиято оставка от Надзорния съвет на Агенцията за публични предприятия и контрол Народното събрание отказа да приеме, е назначен за управител на област Разград. 
 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати