Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Главчев обеща честни избори, министър Росен Карадимов ще е координатор

Политика

Главчев обеща честни избори, министър Росен Карадимов ще е координатор

Главчев обеща честни избори, министър Росен Карадимов ще е координатор - Tribune.bg
Снимка:

"Нашата цел като служебно правителство ще бъде организирането на честни предсрочни парламентарни избори. Имаме опит вече, надявам се само да надграждаме оттук нататък", заяви в началото на заседанието на Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев. Той обяви, че по време на заседанието трябва да приемат решение, с което координатор по изборите да бъде министърът на иновациите Росен Карадимов. По думите му той ще осъществява добър диалог.

"За разлика от предишните заседания, които не знаехме дали са последни, тук е сигурно, че това е първо на това правителство", пошегува се премиерът.

Димитър Главчев определи правителството като преход от предишното, което според него си е свършило добре работата. Той призова партиите да се фокусират върху предизборната си кампания, а не толкова върху служебното правителство, защото гарантира, че то ще бъде равно отдалечено. Като основни цели на кабинета премиерът посочи организирането на честни избори, както и следване на избрания европейски път на развитие и грижата за добрия начин на живот на българските граждани.

"Срокът за подаване на кандидатури за еврокомисар е до днес. Самият процес стартира от утре", напомни Главчев. Той смята, че изборът на конкретна кандидатура ще е трудно решение.

"Все пак има принципи и критерии, които трябва да спазим. А те за това са правилата, за да се спазват. Ще представим кандидатури, които отговарят на правилата. Сигурен съм, че когото и да предпочетат в ЕК, която всъщност също прави предложение. Процесът е доста дълъг. Всякакви спекулации, че има разпределени ресора са несъстоятелни", посочи Главчев.

Страната ни трябва да представи на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен две номинации. Парламентарните групи издигнаха общо 7 кандидатури - на 4 жени и 3 мъже.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Главчев, избори
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети