Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Главчев: Предизборната кампания ще бъде меко казано напрегната

Политика

Главчев: Предизборната кампания ще бъде меко казано напрегната

Главчев: Предизборната кампания ще бъде меко казано напрегната - Tribune.bg
Снимка:

„Служебното правителство организира изборите, но не участва в тях. Предстои меко казано напрегната кампания. В тази ситуация сме длъжни да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство“, заяви на първото заседание, проведено от служебния кабинет премиерът Димитър Главчев.

Той подчерта, че техен основен приоритет е подготовка на честни и свободни избори на 9 юни

„Като служебно правителство това е наш първи приоритет и ще го реализираме стриктно, спазвайки конституцията и законите и в тясна координация с ЦИК. Честността на вота е без алтернатива. Затова опитите за купуване на гласове и опорочаване на вота ще срещат нашата твърда съпротива“, обясни Главчев.

„В действията си ще се водим от законите, здравия разум и интересите на българските граждани. Освен подготовката на изборите, ще се фокусираме и върху решаването на неотложни въпроси в различните сфери от обществения живот. Държавата няма режим на изчакване. Неотклонно ще сме на работното си място, за да гарантираме спокойната и ефективна работа на институциите в изпълнителната власт. Предстои ни мандат, в който съм убеден, че ще свършим много работа в интерес на хората“, завърши Главчев.

На днешното заседание министрите гласуват план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент, които ще се проведат на 9 юни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети