Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цацаров: Ще работя за възстановяването на имиджа на Антикорупционната комисия

Политика

Цацаров: Ще работя за възстановяването на имиджа на Антикорупционната комисия

Цацаров: Ще работя за възстановяването на имиджа на Антикорупционната комисия - Tribune.bg
Снимка:

Усилията ми ще се съсредоточат в това тя да бъде събудена от състоянието, в което се намира сега, каза Цацаров

Номинираният за шеф на КНКОНПИ Сотир Цацаров посочи, че Антикорупционната комисия има потенциал и обеща да направи максимума да изчисти имиджа ѝ, ако бъде избран. Попитан дали ще успее, той беше лаконичен:"Не знам дали ще успея. Мога да гарантирам едно – да направя максимума, на който съм способен. Ако успея - добре, ако не успея - вие ще сте първите, които ще го констатирате".

Главният прокурор заяви, че действащият закон, който регламентира дейността на КПКОНПИ, има доста несъвършенства и той в своята концепция за бъдещ председател на Антикорупционния орган, ще ги представи при изслушването си, ако бъдат зададени такива въпроси. „Дали ще бъде направено, не е мое правомощие. Не е моя работа да предлагам изменения в закона, защото те се дискутират и раждат в тази сграда”, категоричен е Цацаров.

По думите му предложението на БСП Антикорупционната комисия да се назначава от президента не е ново. Цацаров коментира, че не смята този модел за най-работещия и най- положителния. Той изтъкна, че държавата не е обхваната от корупция, но не може да се очаква един човек да се справи с всичко сам.

"Ако трябва да сте оптмист в мен, няма вълшебник, който може като главен прокурор или председател, на която и ще комисия, не президентът да го назначава, патриархът да го назначава, той не може да се справи сам с всичко. Ако всичките имаме усещането – не да сме опитмисти, а да си вършим работата, може би ще мръднем напред", отсече Цацаров.

Сотир Цацаров коментира и протестиращите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, които преди ден коленичиха пред Президентството и се помолиха за "правото и за достойнството на българския президент".

"Според мен се коленичи в два случая – единият случай е, когато човек много горещо се моли на Господ, другият е, когато се отдава памет на загиналите за България. Случаят, към който ме отнасяте, не е нито един от двата", заключи той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати