Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Главният секретар на МВР подаде оставка: Постът не е самоцел. Имам чест и достойнство

Политика

Главният секретар на МВР подаде оставка: Постът не е самоцел. Имам чест и достойнство

Главният секретар на МВР подаде оставка: Постът не е самоцел. Имам чест и достойнство - Tribune.bg
Снимка:

Петър Тодоров обяви, че не иска да става част от опита за политическа употреба на МВР

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка, съобщи самият той пред медиите. Новината идва след отказа на президента Румен Радев да го освободи. 

Калин Стоянов: Ще продължим да работим трудно с Гл. секретар на МВР

Днес подавам оставка като главен секретар на МВР. Извървях целия си професионален път като полицай. Преминах през всички нива, за да стигна до най-високото. Благодаря на хилядите достойни колеги, с които работихме през цялото това време. Вярвам, че ще продължат съвестно да изпълняват задълженията си. Аз обаче съм поставен в ситуация, в която не мога да го правя. Настоящото ръководство на МВР няма воля да продължи борбата за законност, заяви Тодоров.

За мен постът не е самоцел. Аз имам чест и достойнство – без тях няма как да бъдеш истински служител на реда. Мотивите, с които Калин Стоянов поиска моята оставка нямат никакво основание. Обвиненията му бяха грозни, а опитът му да използва смъртта на колеги за постигане на конюнктурни цели – недостоен. Няма да ги опровергавам един по един, защото бяха използвани като повод, не като причина.

Мотивите да се иска моето отстраняване нямат никакво отношение към работата ми, а са в записа на едно партийно събрание, което реши тяхно МВР да организира изборите. Професионалната оценка за свършеното от мен и колегите ми, са Докладите за дейността на МВР през 2022 г. и през първото полугодие на 2023 г., подчерта Тодоров.

Категорично не желая да ставам част от опита за политическа употреба на МВР. Поголовната смяна на областни директори, показали изключителни резултати в борбата с купуването на гласове, показва точно това. Откакто станах главен секретар, МВР демонстрира пълната си решимост за борба с това порочно явление. Не искам да гледам как се разгражда нещо постигнато.

При встъпването си в длъжност Калин Стоянов заяви на служителите в МВР, че е един от нас. Всеки ден оттогава доказва, че това не е вярно. Ако министърът наистина беше останал верен на МВР, нямаше да нанася вреди върху системата под политически натиск.

На всички колеги с униформи искам да кажа – нито крачка назад, ние сме призвани да работим за гражданите. Винаги ще имате приятел в мое лице.

Благодаря за доверието на президента и за подкрепата, която имам и в момента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети