Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Главният секретар на Радев: Къде пише, че президентът трябва да е обединител на нацията?

Политика

Главният секретар на Радев: Къде пише, че президентът трябва да е обединител на нацията?

Главният секретар на Радев: Къде пише, че президентът трябва да е обединител на нацията? - Tribune.bg
Снимка:

Димитър Стоянов задава въпроси към главния прокурор, но не очаквал отговор

„Къде в Конституцията на Република България е записано, че президентът трябва да е обединител на нацията?“ – този въпрос отправя във Фейсбук главният секретар на Румен Радев – Димитър Стоянов.  Той задава въпроси към главния прокурор Иван Гешев, на които по думите му „не очаква отговор“.

„Надявам се, че правите разлика между обединител и олицетворяващ единството на нацията (последното е записано в чл.92(1) от КРБ). Освен това в КД25/1995 г., уважаемият Конституционен съд е дал тълкователно определение какво означава "олицетворяване на единството на нацията"“, пише още Стоянов.

Повод за поста му в социалните мрежи е публикация на Гешев в Туитър, в която той посочи, че не е ново политици и олигарси да плащат на провокатори, но новото е, че „този, който следваше да е обединител на нацията – Радев, подкрепи бегълците от правосъдието“.

Главният секретар на президента иска Иван Гешев да посочи „в какво точно се състои подкрепата на президента Радев за определените от Вас като бегълци от правосъдието“.

Той директно обвинява главния прокурор, че е „позволил Божков да избяга от т. нар. правосъдие“. Стоянов също така заявява, че Гешев се занимавал с „интриги“ вместо да разкрие „истината за корупционните схеми на Божков с изпълнителната власт“.

Иска да посочи сметките за платените протести и да публикува чатове на „премиера, министри и депутати с Божков и не само с него“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

кесо Румбата е "обединител" ако не на нацията, то на "здравите сили" в нея - Корни, Майчето, Черепа, Мустака, Копейката. От това "по-удачно" обединение здраве му кажи.
15.07.2020 10:01 / Отговор
Константин Много прост индивид е есемес'а. И се прави на сляп.
1. Радев каза ясно: Вярвам повече на обвинения Божков, отколкото на прокуратурата!
2. Кой луд ще иска фактури от платените агитки?!
3. Прокуратурата не е пуснала Божков да избяга, а от такива като него са му пошепнали в ухото.
4. Прокуратурата публикува само чатове с данни за престъпления.
5. Конституцията : президентът е изразител на единството на нацията! По смисъл е същото. Есемчсчо, не опитвай с игра на думи да замазваш безппрецедентния скандал на Радев на площада! Появи се като партизанин, завърши като истерик!
15.07.2020 10:23 / Отговор
Каушев Този май знае, че е следващият. Нарочно бяга пред вятъра.
15.07.2020 11:25 / Отговор
Маринова Какъвто Радев, такава и администрацията му! Ще кажа само неграмотни, защото е унижение за самата мен да афишира и останалите им достойнства от този порядък!
15.07.2020 11:47 / Отговор
Български офицер Български офицер - Правителството ОСТАВА , Резидентът на Путин - на Съд за " Държавна измяна " и забрана на БРП /к/- БКП - БСП ....!!!
16.07.2020 08:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати