Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Главният секретар на СДС: БСП избраха да политиканстват в кризата, вместо държавническото поведение

Политика

Главният секретар на СДС: БСП избраха да политиканстват в кризата, вместо държавническото поведение

Главният секретар на СДС: БСП избраха да политиканстват в кризата, вместо държавническото поведение - Tribune.bg
Снимка:

„По време на такава криза като сегашната има 2 вида поведение. Политиканстването, което правиха от БСП. И държавническото управление. По време на криза не може да се държим безотговорно и да политиканстваме.“ Така главният секретар на СДС Илия Лазаров коментира пред NOVA поведението на левицата по време на пандемията от коронавируса. „ Не може да критикуваш управлението в подобна криза и да създаваш допълнителен хаос“, допълни той.

„По икономическата тематика сме силно против. Притеснени сме, че тяхното икономическо гуру е Румен Гечев. Проф. Гечев си има типично левите възгледи, които веднъж вече фалираха държавата”, коментира Лазаров. Силно го притеснявало това, че от БСП искат промени в данъчната система. „СДС е категорично против да се променя данъчната система”, заяви Лазаров.

СДС е с дясно центристки партия и изповядва принципите на ЕНП, в която членуват и ГЕРБ, и „Демократична България”. Освен това възгледите в СДС не се различавали много от тези в ДПС. „Имаме доста голям консенсус с тях”, коментира Лазаров.

„Най-вероятно ще играем с ГЕРБ на парламентарните избори, стига те да имат това желание. От наша страна има желание”, заяви Лазаров.

„Считаме за наши потенциални идеологически партньори колегите от ДСБ. За съжаление те силно отидоха в център-ляво, порозовяха от техните отношения с „Да, България” и „Зелените”, които са си ляво-центристки формации. Но част от колегите в ДСБ, а и самото ДСБ винаги са добре дошли за наши партньори, стига да имат друго развитие”, коментира още Лазаров.
Основният идеологически опонент на СДС били БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Точно! Член на ЕНП е само ДСБ, не и ДБ!
15.06.2020 19:11 / Отговор
така ли!? За първи път чувам, че ДъБъ са в ЕНП!Е чи дсб са мостовите хора които като него се правят на ""антикомунисти"", да България е Христо иванов който не се прави на антикомунист щото си е такъв!То това, че дсб се правят на ""антикомунисти"" не значи, че не са комунисти, такива са си!Например радан в Брюксел отиде да оплюва България, а не да защитава интересите и!А Сдс те са си десни с Румен Христов, а не както беше др.и.костов!
15.06.2020 20:45 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети