Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Главният секретар на спортното министерство осъден два пъти… от спортното министерство

Политика

Главният секретар на спортното министерство осъден два пъти… от спортното министерство

Главният секретар на спортното министерство осъден два пъти… от спортното министерство - Tribune.bg
Снимка:

Атаката на служебния спортен министър Андрей Кузманов към предшественика му Красен Кралев е заради лична вендета

Незабавно след влизането си в Министерство на младежта и спорта (ММС) Кузманов назначава Александър Георгиев за главен секретар. Оказва се, че  в момента в ММС не се взима решение без разрешението на главния секретар. Упорити слухове твърдят, че Георгиев пребивавал в кабинета на министъра повече от самия министър, съобщава anteni.bg.

Настоящият главен секретар на ММС е известен в спортните среди с това, че като представляващ спортен клуб е осъден от…спортното министерство.

Защо е осъден настоящият главен секретар на ведомството?

На 9 март 2021 година районният съд в Ихтиман издава изпълнителен лист в полза на ММС въз основа на влязло в сила съдебно решение по гр. д. № 420/2020 г., с което Сдружение „Клуб по езда, фехтовка и модерен петобой- Ихтиман“ е осъдено да плати сумата от 10 706 лв., в едно с разноските по делото. На 20.04.2021 г. е влязло в сила второ решение по гр. д. 421/2020 г. на Районен съд – Ихтиман, с което същото сдружение е осъдено да плати на ММС суми в размер на 9265 лв.

От съдържанието на посочените и влезли в сила съдебни актове е видно, че клубът по езда, фехтовка и модерен петобой-Ихтиман с години не е плащал наем и консумативи за ползваната от него база, представляваща публична държавна собственост. Негов представляващ от 2019 г. до юни 2021, включително в периода на водените съдебни производства, е настоящият главен секретар на министерството Александър Митов Георгиев.

Към момента няма документални данни клубът на Александър Георгиев да се е разплатил с Министерството на младежта и спорта. Очевидно Андрей Кузманов – шеф и близък приятел на Александър Георгиев, смята лично да се разплати с Красен Кралев. Защото е „хванал“ спортния клуб на главния му секретар да се обогатява за сметка на държавния интерес като не заплаща дължими по договор суми за ползван от клуба държавен имот, стопанисван от Министерството на спорта.

Най-интересното е, че клубът на Георгиев е със седалище мотел „Ихтиман“, намиращ се на 43-ия километър на автомагистрала „Тракия“. Мястото е известно с предоставянето на „услуги“ на тираджии, които е трудно се причислят към раздела „спортна дейност“. Очевидци твърдят, че никога не са виждали състезатели по петобой да се разхождат около мотела.

В момента Андрей Кузманов става за смях пред служителите на спортното ведомство с телевизионните си акции, защото на всички е добре известно, че като шеф на Българската федерация по петобой Кузманов е правил множество неуспешни опити да “корумпира” Красен Кралев. Служебният спортен министър е искал контакт с Кралев, за да го убеди да вдигне бюджета на модерния петобой, въпреки че не отговаря на критериите за получаването на повече пари. Информатори разказват, че при Кралев са били изпращани парламентьори от името на Андрей Кузманов с искане за незабавна среща, посочва още anteni.bg.

Изпълнителен листИзпълнителен лист


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети