Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Глеб Мишин е кандидатствал за българско гражданство чрез преправени документи

Политика

Глеб Мишин е кандидатствал за българско гражданство чрез преправени документи

Глеб Мишин е кандидатствал за българско гражданство чрез преправени документи - Tribune.bg
Снимка:

Глеб Мишин е опитал да получи българско гражданство чрез преправени документи, съобщи заместник-министърът на правосъдието Георги Николов, пише БТА. 

Комисия в НС ще проверява за неправомерно даване на българско гражданство

Той коментира темата по време на изслушване във временната комисия за проверка на факти за дейността на Глеб Мишин, за евентуално неправомерно представяне на българско гражданство. 

От тази седмици се върнаха документите на Глеб Мишин, който също е кандидат за българско гражданство също с подправени документи, посочи Николов. Той добави, че Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) са върнали становище – „Не“, след като преписката за гражданството на Мишин е изпратена за съгласуване до агенцията.

Николов посочи още, че е информиран преди няколко месеца, че Мишин се занимава с посредническа дейност и почти ежедневно „предвожда определени групи от хора“.

Факт е, че много от документите, които представят неговите клиенти, в последствие се оказват подправени в частта, която се касае за произхода на лицата, които кандидатстват за гражданство, посочи Георги Николов. Той допусна, че е възможно да има хора, които са придобили българско гражданство чрез неистински документи, но уточни, че има процедура за отмяна на натурализацията, като такива последващи проверки се правят.

По време на изслушването стана известно, че зам.-министърът е предоставил справка на народните представители. Депутатът от "Възраждане" Петър Петров обяви, че според справката около 3330 преписки са извадени за последващи проверка, защото има съмнения за евентуални използвани неистински документи. Заместник-министър Георги Николов допусна, че е възможно тази бройка да се увеличи, тъй като има забавени преписки, които още не са обработени.

Николов добави, че се работи по проблема с наваксването на изоставането при разглеждането на молбите за българско гражданство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети