Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов: Да сте чули Радев или Асен Василев да е преместил нещо на милиметър напред по темата „еврозона”

Политика

Горанов: Да сте чули Радев или Асен Василев да е преместил нещо на милиметър напред по темата „еврозона”

Горанов: Да сте чули Радев или Асен Василев да е преместил нещо на милиметър напред по темата еврозона - Tribune.bg
Снимка:

Инфлация не се гаси с раздаване на пари на калпак

„Инфлацията е следствие от политики, които са се натрупвали през годините. Сега тя е по-скоро очаквана, войната в Украйна, която агресорът Русия предизвика, със сигурност повлия на енергийните цени в Европа. Насложени, тези фактори няма как да не доведат до повишение на цените”, каза бившият финансов министър Владислав Горанов по бТВ.

„Имахме вътрешен ресурс в електроенергийното производство, за да смекчим този удар. Много по-рано трябваше да бъде въведена мярка, която да намали енергийните цени за производителите, за да не се налага да включват високите цени на електроенергията към цените на тяхната продукция. Инфлацията не може да се гаси чрез раздаване на пари на калпак. Някои бизнеси не пострадаха толкова, колкото други. Ако дадете отстъпка за дизел на богат човек и на беден, ефектът е различен. Трябва много по-прецизно да се насочва помощта”, поясни той. Горанов заяви, че от ГЕРБ са входирали решение на НС, което да даде мандат на правителството за интензивно продължаване на разговорите с еврозоната. 

„Никой не е работил нищо. Да сте чули от Радев или Асен Василев да е преместил нещо на милиметър напред по темата „еврозона”. Ако утре трябва да отиде българският финансов министър в еврогрупата  и да рапортува за степента на напредък, първото нещо, което ще му кажат е „Ти кой си? Ти си служебен министър, нямаш парламент зад теб, нямаш президент, който да е заявил позиция, че иска еврото. Ти кой си”, обясни той. Горанов отправи упрек, че „Радев в момента ръководи и изпълнителната власт. В това нямам упрек към него. Моят упрек е, че когато беше тук Фон дер Лайен можеше да каже - Шенген и Еврозона. Той каза само първото, но не и еврозона”.

Според Горанов дългът е проблем, защото трябва да се връща и не е честно спрямо бъдещите поколения.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати