Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов: Нинова си спечели няколкото минути слава, да продължим с работата

Политика

Горанов: Нинова си спечели няколкото минути слава, да продължим с работата

Горанов: Нинова си спечели няколкото минути слава, да продължим с работата - Tribune.bg
Снимка:

Планът за излизане от кризата ще дойде, когато си позволим разхлабване на мерките

Нинова си спечели няколкото минути слава. Направи си изявлението в парламента, оттам нататък трябва да продължим да работим. Не е необходимо да събираш целия парламент, за да си направиш пресконференция. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред bTV.

Конкретният план за излизане от кризата ще дойде в мига, когато можем да си позволим да разхлабим достатъчно мерките. Денят, в който можем спокойно да възстановим нещата, ако това е възможно в обозримо бъдеще, както преди COVID -19, в този момент ще е ясно всичко, което трябва да се направи за възстановяване на нормалния живот, добави Горанов.

Мярката 60/40 има за цел да подпомага физическите лица, а не юридическите, за да може физическите лица да съхранят дохода си, уточни Горанов.

Попитан как другите държави дават безвъзмездни пари, а ние даваме заеми, Горанов отговори: „Ние също даваме безвъзмездни пари – най-големите са 1,5 млрд. за запазването на заетостта. Всеки индивидуален случай се разглежда отделно. Ако има безработен се разглежда от държавата. Мярката 60/40, разработихме мярка за самотните родители, могат да кандидатстват пред агенцията за социално подпомагане за помощи. Има кандидатстване за малки и средни предприятия за помощ до 10 000 лв. безвъзмездно, изброи Горанов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп