Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов: Няма причина да се оттеглям, искам конкретни примери

Политика

Горанов: Няма причина да се оттеглям, искам конкретни примери

Горанов: Няма причина да се оттеглям, искам конкретни примери - Tribune.bg
Снимка:

Горанов уточни, че дебатът по отношение на оставките не е приключил

Министърът на финансите Владислав Горанов не вижда основания да му бъде искана оставката в този момент.

„Няма никаква причина да се оттеглям, 10 дни след като съм удовлетворен от един изключително успешен за България проект - примерно интеграцията в Банковия съюз и приближаването до еврото. Ако смятате, че това е провал на политиката или фискалните показатели в последните години са провал на политиката, това значи, че би трябвало да има претенции към мен. Аз не намирам такива основания“, заяви Горанов след края на дебатите по вота на недоверие, съобщи БНТ.

Той не приема и критиките, че има обвързаност с ДПС.

„Бях първият човек, застанал до Борисов в дебата от март 2009 г. преди изборите, които той спечели и започна първия мандат. Искам конкретни примери за мои действия в политиката или в законодателната област, които могат да ме привържат. Но в действителност, много пъти съм искал подкрепата на парламентарната група на ДПС по теми, по които имаме общи идеи. Няколко пъти са ми помагали при запазването на сегашния данъчен модел“, категоричен беше финансовият министър.

Той допълни, че когато са се чували различни гласове относно финансовата система на държавата, е търсил подкрепа от всички парламентарни групи.

Горанов уточни, че дебатът по отношение на оставките не е приключил. „Естествено, когато министър-председателят поиска оставката на някой министър, той дали ще я даде, или няма да я даде, няма особено значение, тъй като персоналният състав на Министерския съвет се определя от мандатоносителя, в случая Бойко Борисов.“       


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Емил Иванов Всичко е ясно и на децата. Радев е марионетката на мафията. Беше ясно от самото начало.
20.07.2020 13:08 / Отговор
Не Борисов си е мафиот от класа, но генералите от ДС, вече ще го махат, защото срами и позори България, а този Горанов е членувал в ДПС, и стова изказване, потвърждава кой му е господарят- Пеевски и Доган Сарай.
20.07.2020 13:41
Боян Горанов е с основна заслуга за приемането на България в ERM II и в европейския банков съюз, който ще отговаря от 01 октомври за надзора над нашите най-големи банки! Това безспорно е европейското бъдеще за нашата страна, което милиони искат!
20.07.2020 16:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети