Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов: ПП-ДБ сметнаха, че нови избори биха били по-изгодни за тях.

Политика

Горанов: ПП-ДБ сметнаха, че нови избори биха били по-изгодни за тях.

Горанов: ПП-ДБ сметнаха, че нови избори биха били по-изгодни за тях. - Tribune.bg
Снимка:

„Сглобката беше една много напрегната конструкция от първия ден. Тя започна с компромис на ГЕРБ да отстъпим първия мандат и с втория, в нарушение на традиционната политическа логика, да се включим в управление, за да прекъснем безкрайната поредица от избори и политическа непредвидимост“.

Това коментира пред БНТ бившият финансов министър Владислав Горанов.

Според него по време на преговорите и двете страни са си изпуснали нервите да разказват неща от кухнята.

„Ако някой носи вина за случилото се, естествено, няма как да е ГЕРБ, защото ние положихме много усилия. В това число да анонсираме и това, че сме готови да продължим да подкрепяме правителство, в което двамата министър-председатели са сменили ролите си“, каза той.

Според него ПП-ДБ не са били достатъчно искрени и са сметнали, че нови избори биха били по-изгодни за тях. Заяви, че преговорите не са били бутафорни.

„Добрата новина е, че маските паднаха, а Борисов и Пеевски разбраха кой е Асен Василев и  че не може да му се има доверие. Предупреждавал съм, че такава експанзионистична фискална политика неминуемо рано или късно ще доведе до един от следните два избора - или драстично орязване на разходи, или увеличение на данъците“, каза Горанов, който няма амбиции да се връща в Министерството на финансите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети