Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов приел апартамента от кръстника си след земетресението през 2012 година

Политика

Горанов приел апартамента от кръстника си след земетресението през 2012 година

Снимка:

Ако се докаже конфликт на интереси, ще си нося последствията, заяви министърът на финансите

„Към момента, в който съм декларирал, че ползвам апартамента на Иван Сариев, аз съм преценил, че това не е конфликт на интереси, но ако Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество се произнесе в друг смисъл, ще си нося последствията". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред NOVA телевизия.

Горанов разказа какво наложило преместването на семейството в апартамента. При земетресението през 2012 година, което разтърси Перник и София, семейството живеело в апартамент на 10-ти етаж в центъра на столицата. „Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца, ни накара да се възползваме от предложението на кръстника ни – моя и на моите деца Иван Сариев“, обясни Горанов. И допълни, че жилището е закупено от Сариев с инвестиционна цел.

„Всички сметки за ползването на жилището заплащах аз и в момента, в който се промени закона и трябваше тези факти и обстоятелства да се декларират, аз много мислих дали всъщност това представлява проблем за мен. В края на краищата тази преценка ще бъде направена от Антикорупционната комисия”, коментира Горанов.

Той допълни, че отношенията му с Иван Сариев са от преди той да заема публични длъжности.

„Нека да се изследва – ако няма спечелени обществени поръчки, ако няма специално третирани фирми от страна на приходната администрация, по какъв начин съм попаднал в конфликт на интереси. Защото в противен случай като финансов министър, който ръководи едни от най-големите администрации в държавата, и то свързани с целия икономически живот, аз трябва да се затворя като отшелник някъде и да не се виждам с жив човек”, каза още Горанов.  

 


Коментари (1)

Манол Какво лошо има в това човекът му е ослужил с жилище, какво има още да се обсъжда
03.12.2018 14:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още