Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов приел апартамента от кръстника си след земетресението през 2012 година

Политика

Горанов приел апартамента от кръстника си след земетресението през 2012 година

Горанов приел апартамента от кръстника си след земетресението през 2012 година - Tribune.bg
Снимка:

Ако се докаже конфликт на интереси, ще си нося последствията, заяви министърът на финансите

„Към момента, в който съм декларирал, че ползвам апартамента на Иван Сариев, аз съм преценил, че това не е конфликт на интереси, но ако Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество се произнесе в друг смисъл, ще си нося последствията". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред NOVA телевизия.

Горанов разказа какво наложило преместването на семейството в апартамента. При земетресението през 2012 година, което разтърси Перник и София, семейството живеело в апартамент на 10-ти етаж в центъра на столицата. „Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца, ни накара да се възползваме от предложението на кръстника ни – моя и на моите деца Иван Сариев“, обясни Горанов. И допълни, че жилището е закупено от Сариев с инвестиционна цел.

„Всички сметки за ползването на жилището заплащах аз и в момента, в който се промени закона и трябваше тези факти и обстоятелства да се декларират, аз много мислих дали всъщност това представлява проблем за мен. В края на краищата тази преценка ще бъде направена от Антикорупционната комисия”, коментира Горанов.

Той допълни, че отношенията му с Иван Сариев са от преди той да заема публични длъжности.

„Нека да се изследва – ако няма спечелени обществени поръчки, ако няма специално третирани фирми от страна на приходната администрация, по какъв начин съм попаднал в конфликт на интереси. Защото в противен случай като финансов министър, който ръководи едни от най-големите администрации в държавата, и то свързани с целия икономически живот, аз трябва да се затворя като отшелник някъде и да не се виждам с жив човек”, каза още Горанов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Манол Какво лошо има в това човекът му е ослужил с жилище, какво има още да се обсъжда
03.12.2018 14:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети