Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов: Противоречащи правила в закона за хазарта не са основание за заплащане на държавна такса в по-нисък размер

Политика

Горанов: Противоречащи правила в закона за хазарта не са основание за заплащане на държавна такса в по-нисък размер

Горанов: Противоречащи правила в закона за хазарта не са основание за заплащане на държавна такса в по-нисък размер - Tribune.bg
Снимка:

Как контролира Комисията по хазарта, попита го социалиста проф.Румен Гечев

Изготвянето и позоваването на противоречащи правила в закона не може да послужи като основание за заплащане на държавна такса в по-нисък размер от нормативно установения размер, заяви финансовият министър Владислав Горанов на парламентарен контрол. Това изказване на финансист номер едно беше в отговор на социалиста проф. Румен Гечев, който се поинтересува от проверките и резултатите от работата на Комисията по хазарта, която е на подчинение на финансовото ведомство.

„Опиянени калинки или крадци са членовете на Комисията по хазарта“, попита проф. Гечев.

От януари 2015 до 2019 година Комисията по хазарта е извършила 3137 проверки, разясни финансовият министър. От тях 1727 са по Закона за хазарта. 1381 от проверките са по сигнали и жалби на други институции. Издадените актове са 378. Постановени са и 50 акта за публично държавни вземания. Наложени са санкции за над 1 милион лева.

„На фирми на Васил Божков са съставени осем акта“, уточни министърът.

Относно въпросите на червения депутат под каква форма Горанов контролира Комисията по хазарта, има ли разпънат чадър и защо не сменя председателя ѝ, министър Владислав Горанов си погледна часовника и отказа да отговаря на критиките на Румен Гечев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети