Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горанов: Тези, които искат да вкарат страната в политически катаклизъм, не мислят за доброто на България

Политика

Горанов: Тези, които искат да вкарат страната в политически катаклизъм, не мислят за доброто на България

Горанов: Тези, които искат да вкарат страната в политически катаклизъм, не мислят за доброто на България - Tribune.bg
Снимка:

Оставката на правителството не стои на дневен ред. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в Пловдив. Той изрази и мнение, че подготвеният вот на недоверие от БСП няма да успее.

„Левицата не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата и не сме видели някоя добра идея“, заяви Горанов. Той посочи, че легитимно правителство може да се избере след избори.

„Точно в деня, в който всички държави от еврозоната потвърдиха нещо, което от 15 години не се е случвало, че България може да бъде част от еврозоната, точно в този момент, когато получихме легитимация за финансовата политика на държавата и не само, точно в този момент не приемам за легитимни исканията за смяна на сегашното управление“, заяви Горанов.

„Тези, които настояват точно сега да вкарат страната в политически катаклизъм няколко месеца преди редовните избори, без да дават реална алтернатива на сегашното управление, не мислят за доброто на България“, заяви Горанов.

„Виждаме хора от бившата комунистическа партия по площадите като представители на новото и реформаторското да се опитат да заявят претенции към властта. Нищо лошо, но трябва да помним кои са тези хора“, заяви той.

Той коментира и твърденията за получаване на пликове от Васил Божков.

„Това са спекулации на обвиняем човек. Аз и пред прокуратурата заявих, че подобни твърдения са следствие вероятно на специфични климатични условия, в които се намира Васил Божков“, заяви Горанов.

Той бе в града под тепетата, където заедно с председателя на Здравната комисия Даниела Дариткова и  председателя на Бюджетната комисия Менда Стоянова се запознаха с плана на УМБАЛ "Свети Георги" за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен център.

Финансист номер 1 съобщи, че правителството подкрепя проекта и капиталът на болницата ще бъде увеличен със 17 млн. лв., за да се изгради новият център.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Поп Анигнош Напълно прав е квартиранът.
17.07.2020 08:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети