Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Горица Кожарева представя състава на служебния кабинет

Политика

Горица Кожарева представя състава на служебния кабинет

Горица Кожарева представя състава на служебния кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев възложи преди десет дни на кандидата за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева да състави служебно правителство. Очаква се В 11 часа Горица Грънчарова-Кожарева да обяви имената на избраните министри.

Най-късно до 19 август трябва да бъде предложен състав на служебно правителство, каза държавният глава, когато прие кандидата за служебен премиер. Тогава президентът посочи, че най-подходящата дата за новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври.

След като президентът ѝ възложи да състави кабинет, Горица Грънчарова-Кожарева заяви, че още от следващия ден започва разговори със сегашните министри и други експерти. През следващите дни без присъствието на медии тя проведе срещи с министри от настоящото служебно правителство.

В петък, преди да удари звънеца за край на заседанието на Народното събрание, председателстващият го Йордан Цонев обяви, че следващото редовно заседание на парламента ще е на 4 септември от 9:00 часа. Той направи уговорката, че вероятно ще има извънредно заседание във вторник - 20 август, за клетва на новия служебен кабинет, ако президентът издаде указ за това.

Трима министри от служебния кабинет "Главчев" обявиха, че ще останат и в следващия, съобщи БТА.

Получих покана да остана в кабинета и я приех, каза преди седмица настоящият служебен финансов министър Людмила Петкова. 

Ден по-късно стана ясно, че служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов също е приел поканата на номинираната за служебен премиер да остане на поста в новия служебен кабинет.

Получих покана и за мен ще бъде удоволствие да продължа да работя, заяви и настоящият служебен министър на земеделието и храните Георги Тахов.

В края на миналата седмица се появиха слухове, че Кожарева може да се откаже от поста служебен премиер заради натиска върху нея.

Слухове: Кожарева пред отказване да е премиер, а изборите може да идат и на 10 ноември


 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети