Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Говорителят на служебния кабинет, назначен от Румен Радев, заплашва Кирил Петков заради Русия?!

Политика

Говорителят на служебния кабинет, назначен от Румен Радев, заплашва Кирил Петков заради Русия?!

Говорителят на служебния кабинет, назначен от Румен Радев, заплашва Кирил Петков заради Русия?! - Tribune.bg
Снимка:

"Огромната част от българите са русофили, затова властта се измъква от позиция по казуса Русия-НАТО. Българинът няма да приеме участие на България в някакви действия срещу Русия, това ще доведе до падане на правителството и до трайни проблеми у нас". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Антон Кутев от БСП.

 По думите му  има сериозен проблем, който изисква политически решения. "Ясно е, че сме членове на ЕС и НАТО и няма как да се правим на две и половина, няма как да не участваме. Властта се опитва да го пропусне и да не говори за това заради това, че българският народ не иска военни действия с Русия", допълни той. 

 "Трябва да има отстояна позиция по казуса. Позицията може да се превърне в разделителна линия в обществото ни, особено ако бъдем въвлечени в сблъсъци с Русия. Коалицията е изправена пред много различни проблеми - има тежка икономическа и здрава криза. Всичко това заедно води до сериозни рискове за правителството. Ако властта в близките 1-2 месеца не реши проблемите с Гешев, той ще смени правителството. Няма да си тръгне сам", каза Кутев.

По думите му геополитическата ситуация, в която сме в момента, е нежелана за народа ни. "Решенията са много сложни и непопулярни, затова властта се измъква. Критиките на ГЕРБ имат основания, но дали точно те трябва да ги отправят е въпросът. Намираме се на фронтовата линия между два колоса, трябва да намерим пътя", подчерта той. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Антон Кутев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети