Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Говорителят на ЦИК: Гласуването по пощата крие много рискове

Политика

Говорителят на ЦИК: Гласуването по пощата крие много рискове

Говорителят на ЦИК: Гласуването по пощата крие много рискове - Tribune.bg
Снимка:

При такъв тип гласуване трудно се идентифицират гласоподавателите, обясни Таня Цанева

„В момента 13 държави в Европа имат гласуване по пощата. В случай на пандемия това е най-удобната форма, но тя крие много рискове”.Това заяви говорителят на ЦИК Таня Цанева пред NOVA телевизия.

„При такъв тип гласуване трудно се идентифицират гласоподавателите, физическото транспортиране също е трудно. Трябва да има сериозни пощенски служби. Изобщо гласуването не протича в контролирана изборна среда”, коментира тя.

„И в момента провеждаме частични избори по места. Спазват се всички препоръки на здравното министерство и на съответните РЗИ-та. Освен мерките, които ще се въведат в изборния ден, очакваме и протокола на министерството, защото това е най-важният документ за необходимите мерки”, каза още Цанева.

По думите ѝ предложението за осигуряване на лични предпазни средства за всички гласуващи е ново. Ако се въведат такива изисквания, общините ще трябва да снабдят секциите с такива.

Относно това дали могат да бъдат ваксинирани участниците в организацията на изборния процес, тя коментира: „Практически ми се струва невъзможно това да се случи, защото в организацията на изборите има около 120-130 000 души”.

И допълни: „Членовете на секционните комисии се назначават най-късно 25 дни преди изборния ден. Предварително няма как да се знае кого ще номинират политическите субекти за членове на комисиите”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Тартаковер В Европа 13 държави гласуват по пощата, така е и в Съединените щати, за България обаче било рисково..? Въпросът е за кого? Отговора знаят всички нормални хора. ГЕРБ си назначи шеф на ЦИК, ГЕРБ си назначава прокурори, всичко трябва да им помага в заграбването на властта и бандитското последващо ограбване на държавата и населението. А тази евтина духовно чиновничка-мисирка е длъжна да изговаря онова, което и монтират в устата.
До изборите има повече от два и половина месеца, но за тези било трудно да организират, идентифицират и транспортират пликовете ? Срамно е дори да изречеш такова оправдание, защото то говори за пълна некадърност. Тези сега да се махнат и да назначат способни хора, дори 1 месец ще им е достатъчен за да проведат блестящи избори. Но тук разбира се не става въпрос за чак такова служебно несъответствие. Тук причината е ясна. ЗАТОВА ТРЯБВА ТАЗИ ПАРТИЯ ДА СЕ ИЗМЕТЕ ! А заедно с нея и прислужващите и калинки.
15.01.2021 10:50 / Отговор
ФИЛИП ГЕОРГИЕВ ПРАВА Е ЖЕНАТА. ВИЕ КАКВО СЕ ВЪЗМУЩАВАТЕ, САВЕЛИЙ ГРИГОРИЕВИЧ. ГЛАСУВАНЕТО ПО ПОЩАТА КРИЕ МНОГО РИСКОВЕ.......ЗА ГЕРБ. ТОВА Е ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО.КАКВО ТУК ЗНАЧИ Н(И)КАКВА СИ ЛИЧНОСТ.
15.01.2021 11:22
Таракане, Ти верно ли си толкова тъп , или просто ти се плаща да цвъкаш нелепости! Ясно е ,че Фатмакът ,и руски уруспии като тебе, непрекъснато пробутват някои "идеи", за да саботирате изборите! Отсега ви е ясно , че с тази агресивна политика никой не ви иска! Затова като загубите изборите ,ще са ви виновни ...ГЕРБ, Изборният закон/на Мая Костинбродска/, извънземните и всякакви зелени човечета! Просто сте гнусни бе Таракане, и затова избори няма да спечелите!
15.01.2021 22:32
Какво представляват изборите по пощата, каква е разликата за моята безопасност дали ще трябва да вляза в пощата или в избирателната секция? Няма анонимност на вота по никакъв друг начин освен с хартиената бюлетина пусната в лично в урната. През лятото диваците викаха всичко друго, но не и избори по пощата, тръшкаха се за машинно гласуване - получиха го. Ако Радев е искал да бъдат ваксинирани членовете на комисиите нямаше да определи тази дата и щеше да се съобрази с възможностите и етапите на ваксинирането. Не го направи. Другата демонстрация на фалшива загриженост за здравето на гласуващите е, че трябвало да се осигурят маски на гласуващите. Ако за 1 година в пандемия още има някой, който не си е купил маска за 50 ст. нека да му осигурят, разбира се. Това ще да са най-заклетите почитатели на Павел Шопов, Росен Малинов и други изкукали антимаскъри.
15.01.2021 11:09 / Отговор
. . . Те много добре знаят , че избори по пощата са невъзможни, въпросът е непрекъснато да лаят, и все ГЕРБ да им е виновен! Ако искаха гласуване по пощата , да са внесли предложение ДПС и БСП! Да ама не ! Важното е непрекъснато да се набива в главите на българите, че нещо не е както трябва! Това е основна линия на Фатмака и руските мастии ! Отсега си знаят, че обикновения гласоподавател ще им бие шута на изборите!
15.01.2021 22:36
ЛЕНО АМА ТО ГЛАСУВАНЕТО ПО ПОЩАТА Е РАВНОСИЛНО ДА ГЛАСУВАМЕ,
С ПОЩЕНСКИ ГЪЛАБИ.
НА 04.04.ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ.
А НА 02.05.2021 ПРЕЗИДЕНСКИ СЕ Е ВЕЛИКДЕН.
15.01.2021 13:58 / Отговор
Филипе, или там както се казваш, явно ви се плаща само да се'рете по "Герберските отрепки"! Откога обикновено помияри взехте да разбирате от избори! И като е било толкова лесно по пощата, защо ДПС и БСП не го внесоха като предложение в НС месеци по-рано! Явно ГЕРБ ви е навлязъл надълбоко, и ви тресе зверски тролски цикъл!
15.01.2021 22:41
,. Нина Българските пощи работят зле, писмата пътуват с месеци или свършват в коша, вероятно трябва да се пращат пликовете по куриер, а това е скъпо. А откъде ще си вземете бюлетината ? За да Ви я пратят, трябва да знаят, че искате да гласувате по пощата(как?) , или да изпратят близо 7 млн.бюлетини до адрес в България, пък който се прибере ,може и да гласува...Ненормална работа. Пример. Изпратен ми е колет. Аз не знам. В случаен разговор с изпращача научавам това и отивам в пощата, където ми обясняват , че вече щели да го върнат
.На колета адресът е точен. В пощенската ми кутия обаче няма съобщение. Така ще бъде и с бюлетините. А кой ще ги брои и пише протокол ,?
15.01.2021 16:44 / Отговор
ФИЛИП ГЕОРГИЕВ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА. ВСИЧКО, НО НЕ ОТ ВСИЧКИ. В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ МОЖЕ, АМА ВИДИТЕ ЛИ ТУК Е НЕВЪЗМОЖНО. ГЕРБЕРСКИТЕ УТРЕПКИ СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА АНОНИМНОСТТА НА ВОТА. СПОКО БЕ! ТЯ, ВАШАТА АНОНИМНОСТ Е ГАРАНТИРАНА. ВИЕ СТЕ СИ АНОНИМНИ ПО ПРЕЗУМПЦИЯ. ВИЕ НЯМАТЕ ЛИЦЕ, МОРАЛ, ДОСТОЙНСТВО. ВИЕ СТЕ ПОДЛОГИ. ВИЕ СТЕ СИ НАПЪЛНО АНОНИМНИ И НАПЪЛНО НЕЗАВИСИМИ.
15.01.2021 17:52

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети