Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Граждански организации в подкрепа на Радев срещу правителството

Политика

Граждански организации в подкрепа на Радев срещу правителството

Граждански организации в подкрепа на Радев срещу правителството - Tribune.bg
Снимка:

Гражданските организации „БГ мрежа“ и „Съединение“ се обявиха в подкрепа на Румен Радев за приоритетите във вътрешната и външна политика на страната. Организации ще предложат обща декларация за участие в политическия живот на страната през юни.

Според Румяна Ченалова мирът не може да се постигне с оръжие. България няма място в този военен конфликт и подкрепяме президента в тезата му, че това ще доведе до смърт, унищожение и икономически срив, посочи тя. Тя настоя правителството да застане зад националните интереси и да вземе мерки, защото България е изправена пред тежка икономическа и енергийна криза. Тя атакува кабинета, че не изпълнил нито едно от обещанията си.

„Време е за обединение на граждански и неправителствени организации, за реалното им участие в управлението на държавата. Настояваме да бъде чуто мнението на обикновените граждани по кризите на деня“, каза Ченалова.  

„Крайно време е да се промени политическият модел. Гражданският ни проект ще стане политически с хоризонтална структура и няма да има лидер“, добави председателят на „Съединение“ Димитър Петров.

Организациите са изготвили позиция до президента, Министерския съвет и Народното събрание, в  която изразяват мнението си по най-наболелите въпроси пред страната в момента. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети