Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Грети Стефанова от „Демократична България“ ще води първото заседание на новия Столичен общински съвет

Политика

Грети Стефанова от „Демократична България“ ще води първото заседание на новия Столичен общински съвет

Грети Стефанова от Демократична България ще води първото заседание на новия Столичен общински съвет - Tribune.bg
Снимка:

Първото заседание на СОС ще се свика най-късно до 18 ноември

Първото заседание на новия Столичен общински съвет (СОС) ще се ръководи от Грети Стефанова от "Демократична България". Откриването на всяка сесия на парламент или общински съвет се прави от председателя на институцията или някой от неговите заместници. Освен първата – тогава все още няма избрано ръководство, затова отговорната задача се пада на най-възрастния избраник. Очакванията бяха това да е Волен Сидеров, но в случая това е Грети Стефанова.

С тайно гласуване съветниците ще изберат новия председател на общинския съвет. Той ще ръководи следващите заседания, като може да упълномощи за това и заместник.

Преди началото на първото заседание кметът на София, районните кметове и общинските съветници ще положат клетва, че ще спазват Конституцията и законите във всичките си действия и ще се ръководят от интересите на жителите на Столична община.

Общият брой на съветниците в СОС е 61. Най-голяма е групата на ГЕРБ от 27 души. БСП е с 15 съветници, обединение "Демократична България" - с 12, ВМРО-БНД - с 4, "Атака" - с 2, и независимият Борис Бонев.

Съветниците могат да сформират политически групи, като минималният им брой трябва да е 5 души, сочи Правилникът за организацията и дейността на СОС.

Първото заседание на СОС ще се свика най-късно до 18 ноември от областния управител на София Николай Пехливанов от "Атака".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети