Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Григор Здравков: Ръководството на Агенция „Митници“ е на ДПС

Политика

Григор Здравков: Ръководството на Агенция „Митници“ е на ДПС

Григор Здравков: Ръководството на Агенция Митници е на ДПС - Tribune.bg
Снимка:

Служебното правителство приключва, а министър Василев още не е представил екипа на митниците

„Ако има официално представителство на ДПС и Делян Пеевски в служебното правителство - това е ръководството на Агенция „Митници“, заяви пред БНР Григор Здравков, лидер на Легия „Антимафия“. Той припомни, че Павел Тонев е бил поставен начело на Агенция „Митници“ за първи път от Петър Чобанов, министър на финансите в правителството „Орешарски“ на БСП и ДПС.

„Тонев също е от котилото на „Митница Пловдив“, където винаги се е систематизирал най-големият контрабанден натиск на тема акцизна контрабанда. Там са т.нар. акцизни облигации, които са пряко свързани с Либералите и ГЕРБ“, уточни Здравков. Той коментира, че утре ще има нов парламент, служебното правителство ще е в оставка, а министърът на финансите Асен Василев дори не се е опитал да представи целия екип на Агенция „Митници“.

По думите му винаги е имало традиция министърът на финансите да представя екипите на НАП и Митниците, а Василев не го е направил.

„Другото нещо, което ме притеснява, е възобновяването на Дирекция „Последващ контрол“, която през 2014 г. беше закрита заради това, че е изпълнявала ролята на корупционна бухалка. За мен е много притеснително, че тази дирекция пак ще играе ролята на „преторианска гвардия“, но на новите стари директори на Агенция „Митници“, посочи Здравков. Той напомни, че въпросната дирекция ще се занимава с легитимността на митническите оператори.

„2/3 от ръководството на Агенцията е свързано с фирма за митнически контрол на бивш шеф на Агенция „Митници"“ по времето на Тройната коалиция (правителството на БСП, НДСВ и ДПС) и преди това", изтъкна Здравков. Той подчерта, че всички му твърдения са на базата на публична информация.

„Пак ще повторя, че по официален начин е доведено до знанието на премиер, президент, ДАНС и главен прокурор. Втори месец те нямат никакви отговори“, категоричен е лидерът на Легия „Антимафия“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати