Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Григорова: Позицията на „Позитано“ е лицемерна, има ревност, някой се притеснява за председателското си място

Политика

Григорова: Позицията на „Позитано“ е лицемерна, има ревност, някой се притеснява за председателското си място

Григорова: Позицията на Позитано е лицемерна, има ревност, някой се притеснява за председателското си място - Tribune.bg
Снимка:

„Трябва да кажем, че тази позиция на „Позитано“ е лицемерна. Защото именно ръководството на БСП в сегашния си вид управлява заедно с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, нали така?“.

Това напомни пред БНТ общинският съветник Ваня Григорова.

„Когато се стигна до блокаж в СОС, именно Нинова беше тази, която предложи най-възрастният общински съветник да оглави столичния общински съвет, а най-възрастният е именно от ПП-ДБ-СС. В този смисъл след като си управлявал с тази група. Буквално преди два месеца си настоявал председателят да е от тази група и след това размахваш пръст на собствените си съветници „вие, ако гласувате за кандидат от тази група - край с вас“. Очевидно е, че целите са някак по-различни“, коментира тя.

„Очевидно е, че има ревност и някой се притеснява за председателското си място в партията, и в този смисъл е добре да отстреля всеки, който може да бъде привидян като алтернатива“, посочи Ваня Григорова.

Тя коментира и блокажа в СОС. Според съветничката, ПП-ДБ-СС са „искаха всичко, затова не получиха нищо“.

АНКЕТА: Одобрявате ли провеждането на избори 2 в 1: предсрочни парламентарни заедно с европейските през юни?

„От 12:30 до 18:00 часа текат разговори, в които ПП-ДБ-СС , както три месеца блокираха работата на СОС с настояването си техен да бъде председателят. Така и през това време настояваха 5-те комисии, които трябваше да вземат да бъдат всички ключови комисии, на което всички останали казаха „айде, стига толкова“, посочи Григорова.

„Разговорите са отново от ПП-ДБ да се направи преразпределение на комисиите, това което искаха и преди седмици. Първоначално те трябваше да получат пет комисии спрямо изборната тежест“.

Според нея и председателят на СОС не е трябвало да бъде от ПП-ДБ-СС, защото трябва да се „упражнява някакъв контрол“.

„В нашата група в Столичния общински съвет няма разцепление. Да, аз смятах и продължавам да смятам, че ПП-ДБ-СС не биваше да получават председателското място и не биваше да се поддаваме на откровения 3-месечен рекет на жълтопаветниците. Но Позитано няма морално право да съди - именно това ръководство на БСП управляваше с ПП-ДБ-СС. Ако се стигне до кметски избори, в чий интерес е да бъде разбита и обезглавена най-голямата организация на БСП? На ПП-ДБ-СС и ГЕРБ без никакво съмнение. Защо Позитано работи срещу собствените си организации и подсилва опонентите?“, пита тя.

Григорова посочи и ключови въпроси, които трябва да се решат от СОС.

- откъде да се вземат 3,6 млн. лв. само за Пета градска, така че да може да изплаща договорените в КТД възнаграждения на лекарите и медицинските сестри

- защо ПП-ДБ-СС не включват в бюджета за транспорта 89 млн. лв., които бяха гласувани от националния бюджет

- защо същите са увеличили бюджетите на някои инвестиционни проекти

- защо са определили по 200 000 лв. за крайните квартали и значително повече - по 500 000 лв. за центъра. Нали казваха, че и за тях, не само за нас, крайните квартали са приоритет?


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети