Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Групата на ГЕРБ в СОС: Мая Манолова – некомпетентност и лъжи

Политика

Групата на ГЕРБ в СОС: Мая Манолова – некомпетентност и лъжи

Групата на ГЕРБ в СОС: Мая Манолова – некомпетентност и лъжи - Tribune.bg
Снимка:

„Независимият“ кандидат на БСП за кмет повтаря старите тези на столетницата

Некомпетентност и лъжи. Така определиха кандидата за столичен кмет Мая Манолова от групата на ГЕРБ в Столичен общински съвет (СОС).

„Замириса на лъжи от изявленията на „независимия“ кандидат на БСП за кмет на София Мая Манолова, която по червена традиция открива предизборната си кампания с манипулации по темата отпадъци. Липсата на компетентност и непознаването на този въпрос ясно личи от направените изказвания, в които се повтарят старите тези на столетницата. Очевидно стриктно се изпълняват условията за подкрепа, поставени от Корнелия Нинова“, пише в позицията.

В нея се подчертава, че Маналова очевидно не знае, че в момента се рекултивира старото депо от времето на социализма край Долни Богров с цел превръщането му в зелена площ.

„„Заравянето на пари“ се извършваше до 2009 г., когато 100% от отпадъка се депонираше или балираше и складираше в различни квартали с риск за здравето на софиянци. По това време управляващата БСП саботираше изграждането на завода с всички средства, а г-жа Манолова се изявяваше като нейно острие. Днес депонираме само 15% от отпадъците, а останалата част се оползотворява. Ефективното използване на РДФ ще се осъществи в София с изграждането на трета фаза от системата, която ще произвежда електрическа и топлоенергия“, посочват от групата на ГЕРБ.

Те подчертават още, че целият процес по проектиране и изграждане на системата за третиране на отпадъци премина през обществени обсъждания с граждани, консултиране с европейските институции, водещи експерти, както и през оценка на въздействието върху околната среда.

„Чист, зелен и подреден град постигаме с прилагането в София на най-добрите и доказани европейски практики в управлението на отпадъците и развитието на кръгова икономика“, завършва позицията на групата на ГЕРБ в СОС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати