Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гунчева: Ако ПП предложат друг премиер и правителство с по-умерени и смислени хора, е по-добре

Политика

Гунчева: Ако ПП предложат друг премиер и правителство с по-умерени и смислени хора, е по-добре

Гунчева: Ако ПП предложат друг премиер и правителство с по-умерени и смислени хора, е по-добре - Tribune.bg
Снимка:

Независимата депутатка изразява съмнения ще се промени ли нещо при избори сега, но и подчертава, че няма стабилно парламентарно мнозинство

„Този път всъщност Нинова е права. Ако ПП предложат друг премиер, както и да смени състава на предложеното правителство с по-умерени и смислени хора, е по-добре. Но и при липса на стабилно парламентарно мнозинство, и това ще е до време“.

Това написа в профила си във Фейсбук независимата депутатка Елена Гунчева, която напусна със скандал ПГ на „Възраждане“.

След като няколко дни се беше оттеглила от публичността, в последното денонощие тя пусна поредица от публикации в профила си във фейсбук.

„Интересно е защо социолозите, които иначе шестват по студиата и коментират, не дадат проучване какви са електоралните нагласи в момента - кой е възможна първа политическа сила, втора, трета и т.н. И да се види кой има интерес от предсрочни избори и може ли да се направи стабилно мнозинство в следващ парламент. Моите предвиждания са, че никоя партия няма да има мнозинство при следващи избори, ерго, се оказваме в същата ситуация. Какво правим тогава?“, пита тя.

Освен това Гунчева поставя въпроса защо вместо да се критикуват отцепниците, някоя партия не внесе поправки в ИК, които да преустановят тази практика.

„Моят отговор е: защото не искат. Защото знаят, че в един момент това може да работи и за тяхна полза. А иначе приказките са за сцената. Зад нея нещата са много по-различни. И мръсни. От миналата седмица съм клеветена, обиждана и тролове са пуснати постоянно на профилите ми и в социалните мрежи, които имат едни и същи опорки. Аз съм предателка, Костадинов е велик, той е единствен, а аз как така съм си позволила да очерням партията. Вторият в листата след мен Емил Янков , който е работил дълги години като таксиметров шофьор,  ме клевети и обижда на партийно събрание, като отказва да ме повика, за да дам обяснение на членовете, които се интересуват“, разказва Гунчева какво е обърнало решението ѝ да се откаже да напуска парламента.

Тя има и още мотиви – нейни законопроекти, които иска да види в зала.

„Имам законопроекти, които искам да бъдат гласувани. И ще ги внеса отново. Дори един от тях да бъде приет, аз ще съм изпълнила мисията си към избирателите си. Защото аз не предлагам закони за трюфелите, а други неща, които интересуват много българи. … Няма да стоя дълго в този парламент. Неговият край се вижда. Но и някои хора трябва да осъзнаят, че политиката е мръсна игра. И ако те играят мръсно, винаги може да се намери по-добър играч от тях. И обикновено това е истината“, гласят други нейни постове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети