Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гуцанов, БСП: Президентът трябва да представлява България на Срещата на върха на НАТО

Политика

Гуцанов, БСП: Президентът трябва да представлява България на Срещата на върха на НАТО

Гуцанов, БСП: Президентът трябва да представлява България на Срещата на върха на НАТО - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът от БСП Борислав Гуцанов обяви, че президентът трябва да представлява страната на Срещата на НАТО, тъй като премиерът и правителството са служебни, докато държавният глава е с много по-голяма легитимност.

По думите му те имат последователна политика още отпреди повече от 2 години България по никакъв начин да се въвлича в конфликта в Украйна.

Той отново повтори, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС, но не отговори дали биха подкрепили кабинет с мандат на ИТН. "Нека да стигнем до там и ще вземем решение", посочи още той.

БСП са внесли предложение за решение България да не изпраща жива сила и въоръжени сили в Украйна. "Категорични сме, че по никакъв повод България не трябва да изпраща под каквато и да е форма на наши военнослужещи. Другото е наши оръжия, които са изпращани, да бъдат използвани срещу територията на Русия", посочи Гуцанов.

Един от законопроектите, внесен от левицата, е 9% ДДС върху лекарствата, тъй като, по думите му, те са едни от най-скъпите у нас. "Не е нормално българите да ходят в Турция да купуват лекарства", посочи още той и призова да се направи всичко възможно за намаляване на цените на лекарствените продукти.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, НАТО
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати