Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гуцанов: Не трябва заради украинските бежанци да страдат българските служители и работници

Политика

Гуцанов: Не трябва заради украинските бежанци да страдат българските служители и работници

Гуцанов: Не трябва заради украинските бежанци да страдат българските служители и работници - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът от БСП Борислав Гуцанов похвали правителството за успешното справяне с бежанската крица, но от друга страна според него започва да се получава така, че българските работници и служители не получават, това което им се полага.

„Само в БДЖ работят над 20 хиляди работници, има служители в Министерството на отбраната, има работници и служители във всеки един от тези сектори, които чакат своята почивка, а ще стане така, че няма да има къде да отидат те и техните семейства“, заяви социалистът по отношение на настаняването на бежанците в държавните почивни станции.  

„Може ли да се предвиди в актуализацията на бюджета средства за тези български семейства и български работници и служители, които също имат нужда от почивка?“, попита той министъра на финансите Асен Василев.

„Мисля, че това е справедливо. Призовавам да се помисли по тази тема и следващата седмица, когато бюджетът влезе за обсъждане в парламента, да се има предвид и това. Не трябва заради украинските бежанци да страдат българските служители и работници“, каза още Гуцанов.


Топ новини

виж още
Актуална тема