Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гуцанов потвърди: Цялата група на БСП чу думите на Кирил Петков

Политика

Гуцанов потвърди: Цялата група на БСП чу думите на Кирил Петков

Гуцанов потвърди: Цялата група на БСП чу думите на Кирил Петков - Tribune.bg
БГНЕС

Цялата група на БСП чу думите на Кирил Петков за предоставяне кодовете на машините и изтегляне на проекта за Изборния кодекс, това каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS. По негови думи тази тема е коментирана в подобни разговори и в стаята на парламентарната група, когато Петков е идвал за обсъждане на Изборния кодекс.

„Тази истерия от последните дни буди съмнение, че има нещо нередно в машинното гласуване”, каза той. „Истерията, която се разиграва от ПП идва малко в повече. 53-ма депутати на партията искаха вчера да се изкажат, ама половината не са стигали до трибуната. Апаратни хватки, имахме разминавания с ПП и по други въпроси”, добави Гуцанов.

„Държавите, които гласуват машинно са Естония, Белгия и Швейцария. Няма нито една друга европейска държава, която да има машинно гласуване”, заяви Гуцанов.

„Ние ли бяхме най-големите умници, че минахме само на машинно гласуване”, каза той. 

Депутатът на БСП каза, че във Франция и Германия е имало опити за машинно гласуване, но националните служби за сигурност са излезли с доклади, че има опасност за националната сигурност и машинното гласуване е прекратено.

Гуцанов заяви, че БСП няма да подкрепи текста за преброителните центрове, защото това практически не може да бъде реализирано.

Политикът коментира и искането за оставка на Демерджиев. Той каза, че министърът не носи пряка отговорност, но е въпрос на морален акт да подаде оставка.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати