Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гуцанов си пожела обединението около БСП да има над милион гласове

Политика

Гуцанов си пожела обединението около БСП да има над милион гласове

Гуцанов си пожела обединението около БСП да има над милион гласове - Tribune.bg
Снимка:

Процесът на редене на листи наистина върви нормално, уставно – така, както трябва да вървят нещата. Националният съвет е този, който решава кои да бъдат в листите, кои да са водачи в дадените райони. Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

Той отклони въпроса дали Сергей Станишев ще бъде водач на листа в "БСП-Обединена левица".

БСП няма да подкрепи промени в Изборния кодекс непосредствено преди изборите, добави Гуцанов и обясни, че ще не притеснява от  евентуален нов ляв проект около Корнелия Нинова: 

"Вървим си много ясно по дадената позиция. Това, което за нас е важно, е отново избирателите на "БСП-Обединена левица" да бъдат така, както беше преди няколко години, когато избирахме президента Радев, в такива мащаби – над един милион", подчерта Гуцанов.

Председателят на ПГ на БСП отбеляза и че от партията ще следят много внимателно дали Законът за доброволчеството ще влезе в зала, дали ще се гледа от комисии. По думите му това е закон, който хората чакат и от който има огромен смисъл, като се надява да не бъде хвърлен в кошчето.

"Силно се надяваме, че този път ще се случат нещата, а не поредният трик, на който бяхме свидетели от другите политически партии", заключи той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, избори 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети