Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гуцанов за скандалното изказване на политик от Македония: Този човек трябва да си подаде оставката

Политика

Гуцанов за скандалното изказване на политик от Македония: Този човек трябва да си подаде оставката

Гуцанов за скандалното изказване на политик от Македония: Този човек трябва да си подаде оставката - Tribune.bg
Снимка:

Недопустими изказвания, още повече за две съседни държави и считам, че ако трябва да продължат нормалните отношения, този човек трябва да си подаде оставката, иначе много трудно може да има нормални взаимоотношения между България и Република Северна Македония.

Борисов за скандала с адрес Скопие: Оставка на този министър, който ни обиди

Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов по повод обидните квалификации от страна на македонския вицепремиер Александър Николоски, предаде репортер на БГНЕС.

„Ние нищо не можем да направим, няма как в техните вътрешни работи да се месим, но нашата реакция трябва да е пределно ясна от всяка една от политическите партии и затова изразявам позицията на БСП, че това е категорично неприемлив език между два съседни народа“, подчерта Гуцанов.

По повод твърденията за българска следа в атентатите в Ливан, председателят на ПГ на БСП призова ДАНС по най-бързия начин да кажат има или няма такава.

Нова провокация от Скопие: Очевидно домакинът не е цивилизован. Нямаме обща история с България - (ВИДЕО)

"ДАНС да направят всички разследвания. Не трябва да забравяме какво се случи в Сарафово и не може България да бъде замесвана в каквито е да е подобни действия“, категоричен е той.

По повод точката в дневния ред за отстраняването на шефа на Антикорупционната комисия Антон Славчев, Гуцанов коментира, че остават три работни дни на Народното събрание и попита: „Сериозно ли е едно изчерпано Народно събрание да взема подобни решения? Още повече, че сглобката между ГЕРБ и ПП-ДБ беше факт близо една година. Те не направиха никакви действия по тази тема, а сега се замерват в последни работни дни“.

От левицата няма да подкрепят отстраняването на Славчев, защото за тях този 50-и парламент е изчерпан.

Гуцанов посочи, че това е поредното Народно събрание, което не е свършило нищо полезно за държавата, а призивите на БСП да се работи за България, а не за чужди интереси, не са били чути.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети