Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хаджигенов: Аз накарах пострадалите от побоя да не дават показания!

Политика

Хаджигенов: Аз накарах пострадалите от побоя да не дават показания!

Хаджигенов: Аз накарах пострадалите от побоя да не дават показания! - Tribune.bg
Снимка:

„Аз накарах пострадалите от побоя да не дават показания! Прецених, че няма да окажем съдействие на никой и някой ден, като има възможност – ще се изправим пред истинското правосъдие. Надявам се този ден да дойде скоро“. С това се похвали пред БТВ депутатът и протестът Николай Хаджигенов.

В адвокатско качество той представлява петима, които твърдят, че са пострадали в резултат на полицейско насилие на протестите миналото лято.

Прокурорката, разследвала полицейското насилие: Делото е прекратено заради отказ на две от потърпевшите лица

„Думите на прокурор Трифонова илюстрират по един великолепен начин безобразието на българската прокуратура – не били дали показания пострадалите. Ако ги бяха убили, пак ли щяха да го прекратят?“, пита Хаджигенов.

Неговите клиенти са отказали да дадат показания на МВР и прокуратурата заради „стратегия на защитата“,  вследствие на която… делата са прекратени.

Според депутата записът с полицейското насилие е бил „скрит по разпореждане на предишната власт“.

„Евгени Марчев (б.р. един от пострадалите) разказа веднага пред медиите какво се е случило. Но прокурор Трифонова има нужда от нещо повече – това е гавра и изтезание, затова ги спрях. Нямаше да има смисъл“, смята юристът.

Освен това той ще пише писмо до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши във връзка с действията на прокурор Вероника Трифонова, която в момента е делегиран прокурор към ръководеното от Кьовеши звено.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати