Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хаджигенов: Едното ни искане е свикване на Велико Народно събрание (12.07.2020) (ВИДЕО)

Политика

Хаджигенов: Едното ни искане е свикване на Велико Народно събрание (12.07.2020) (ВИДЕО)

Снимка:

По време на демонстрацията пред сградата на Президентството на 12 юли Николай Хаджигенов поиска свикване на Велико народно събрание и промяна на конституцията. Въпреки че в момента протестиращите отричат да са искали ВНС и редакция на основния закон, архивите все още пазят речите отпреди месец.

„Цялата държава да започне от нула. Т.е цялата идея за свобода, демокрация, правосъдие, каквото се сетите – трябва да започнем от нула. За да можем да направим всичките тези неща обаче имаме нужда от едно единствено нещо. А именно промяна на основния закон. За целта едната причина за която сме тук е да искаме Велико Народно събрание“, заяви той.

Подобни думи изрече същата вечер и Арман Бабикян.

„Първото ни искане ехти от началото на протестите, това е оставката на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Второто ни искане е свикване на Велико народно събрание, за да може да се промени конституцията, най-малкото в частта, която засяга съдебната власт и мястото на прокуратурата. Искаме прокуратурата да се намира при изпълнителната власт, където ѝ е мястото. В противен случай, ако трябва да бъдем иронични, трябва да вкараме и адвокатурата в съдебната власт. Няма как само едната страна в процеса да е вътре заедно със съда“, заяви той.  


Коментари (12)

ХАДЖИГЕНОВ, КАК ГЛЕДАШ СИНА СИ В ОЧИТЕ? МЕРЗАВЕЦ-КАТО РУСОФИЛСКИТЕ СИ НАЧАЛНИЦИ-РУМЕН РАДЕВ И ВАСИЛ БОЖКОВ
28.08.2020 15:07 / Отговор
Той е наглец и негодяй по природа себе си не може да гледа ако не му напълнят джобчето , този и ония двамцата които защитаваха бияча-готвач с "300" кинта заплата са срамния пример за орезилени "адвокати"!
28.08.2020 16:38
Превратаджийски слуги и конспиратори Напълно логично трябва да бъдат разследвани за антидържавна и антиевропейска дейнотс,заговор и опит за преврат,в служба на чужди и външни сили,с външно финансирани или от неясни средства отвътре,на БКП ДС .
28.08.2020 15:39 / Отговор
Дежурният по злоба позитански трол Тартакурян разбира се едва ли ще коментира такива "незначителни"факти...
28.08.2020 15:58 / Отговор
Тартаковер Прочетох измамното внушение в тази """медия""", но нямах намерение да коментирам. Защото подобна "информация" е предназначена за глуповати хора, за хора, които не мислят, които обичат и искат да им бъде формиран мозъка, харесват онзи който го прави. Коментарите показват че успяват, поздравления за манипулаторите.
Аз понеже не принадлежа към тази "прослойка", затова с погнуса отсвирих лъжата без коментар. Но тъй като един от евтино -манипулируемите мозъци се интересува, все пак ще му напиша защо отсвирих публикацията. Нека да я прочете отново и може да му просветне, че ИМА ПЪРВО ИСКАНЕ !, което означава, че ВТОРОТО СЛЕДВА ДА НАПРАВЯТ ДРУГИ ХОРА !!!
28.08.2020 16:28
ТАРТАКОВЕР Е ГОРДОСТТА НА МАМА И ТАТЕ СЪС СВОЯ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПОТЕНЦИАЛ, ТОЙ НЕ Е РОДЕН ДА ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ.
РУСИЯ САМО НЕГО ЧАКА-ПРОЛЕТАРИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ:СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ-В РУСИЯ НАЙ - ДОБРЕ!
28.08.2020 17:29
коментар Другарю до скоро вашите """протестиращи""" ""искаха"" ВНС но след като се започнаха разговори по провеждането за ВНС другарката Ви нинова мигом се отказа от ВНС!!!Вашите искания са, че сърби някъде тялото ама не знаете къде тялото Ви сърби за да почешеш сърбежа, нали малкия!!!
28.08.2020 17:30
Джедай Тотю Веднъж Тартаковер попитал баща си: „Тате, тате, вие да не сте ме осиновили?“. Баща му го изгледал съжалително и рекъл: „Да бе, да, точно пък теб щяхме да изберем!“.
28.08.2020 20:15
До Тартаковера ти си деградирала червено лилява мишка и нищо повече
28.08.2020 16:40 / Отговор
кесо Нормално да са "забравили", маймуните помнят по 3 секунди, а червените по 2!
28.08.2020 17:26 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още