Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хаджигенов и Бабикян: Нямате представа каква тъпота цари в МВР

Политика

Хаджигенов и Бабикян: Нямате представа каква тъпота цари в МВР

Хаджигенов и Бабикян: Нямате представа каква тъпота цари в МВР - Tribune.bg
Снимка:

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов бяха пуснати от столичното Първо РУ. Те бяха отведени там от униформени, след като по-рано днес изляха червена боя по оградата на посолството на Русия.

Двамата предаваха действията си на живо във Фейсбук. Появиха се служители на ведомството на Бойко Рашков, които им поискаха личните карти. След като отказаха да го направят Бабикян и Хаджигенов бяха отведени.  

„Това беше нашият начин да изразим какво се случва. Куките действаха както обикновено – бяха любезни и също толкова неграмотни. Не успяха да кажат на какво основание ми искат личната карта. Има 5 точки в закона за МВР. Те не можаха да ми кажат за какво ми я искат.“, заяви Хаджигенов, след като излязоха от Първо РУ.

„Това беше един от начините да изразим нашето мнение. Направи ми впечатление, че 2 килограма блажна боя и една табелка изглежда за властта ни струват повече, отколкото кръв. За мен това е много странно“, коментира Бабикян.

„В МВР какво трябва да случи, че да разберат, че изразяване на позиция не е престъпление. За подобно нещо арестуваха и деца на Моча. Да вземат да научат най-накрая този закон за МВР. Вие си нямате на представа каква безмерна тъпота цари там.“, заяви Хаджигенов.  

Софийска районна прокуратура няма да привлича към наказателна отговорност Николай Хаджигенов и Арман Бабикян и няма да ги задържа за срок до 72 часа, съобщиха и от държавното обвинение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети