Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хаджигенов оглави новоучреденото сдружение „Ние идваме“ (СНИМКИ)

Политика

Хаджигенов оглави новоучреденото сдружение „Ние идваме“ (СНИМКИ)

Новоизбраният председател обяви: „Сега вече „Ние идваме!“

Николай Хаджигенов е бил избран за председател на сдружението „Ние идваме“, съобщи самият той на страницата си във Фейсбук.

По време на  учредяването той заяви: „Предприемаме действие, което закъсня с една година, но си даваме сметка, че без този ход и събиране на хората, които желаят промяна, трудно ще продължим напред в постигане на общите ни цели. Сега вече „Ние идваме!“.

В публикацията се отбелязва, че сдружението е било учредено на 2 септември, като посочва, че тази дата е важна за „хората, искащи модерна и свободна България“.

В основата му са хора от протестите, научните среди и бизнеса, сред които Николай Хаджигенов, Арман Бабикян, Мария Капон, Антонела Понева, Биляна Алабачка - мениджър в голяма международна компания, Огнян Спасов - председател на Стопанската камара във Варна, Антоанета Бойчева, Теодор Ангелов, Георги Табаков - председател на Български икономически форум, Асен Атанасов - бивш ректор на ТУ-Варна, Виктор Лилов и други, информира Хаджигенов.

Готови са и целите на сдружението -  утвърждаване на върховенството на правото, демокрацията и свободата в обществото.

„Организацията ще работи за ефективна правосъдна реформа и си поставя за цел да бъде коректив на порочни управленски практики. Работата ѝ ще насърчава модерното образование, електронното управление и развиването на икономика, базирана на знанието.

С това действие бе положено началото на процедурата по регистрация“, съобщава адвокатът.

Той допълва, че до този момент са получени около 400 молби за членство от България и чужбина.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати