Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хамид Хамид: С проекта си „Магнитски“ Асен Василев цели да „оправи“ своите коалиционни партньори

Политика

Хамид Хамид: С проекта си „Магнитски“ Асен Василев цели да „оправи“ своите коалиционни партньори

Хамид Хамид: С проекта си Магнитски Асен Василев цели да оправи своите коалиционни партньори - Tribune.bg
Снимка:

Малко повече ни станаха африканските диктатори, които съветват това мнозинство, смятат от ДПС

„Може би е намерен някъде в архивите неревизиран закон на Лаврентий Берия в компилация с трудовете на Химлер и Гьобелс. Получил се е един добър труд, с който управляващите целят да подчинят своите коалиционни партньори, които от няколко дни нещо мрънкат в една или друга посока, говорят за програма за управление, за цели, за подкрепа на хората“. Такъв беше коментарът на зам.-председателя на ДПС Хамид Хамид във връзка с подготвяния от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев вариант на български закон „Магнитски“.

„Тези хора целят да останат на власт поне колкото е царувал Мобуто Сесе Секо (бел. ред. един от най-дълго управлявалите африкански диктатори - президент на Демократична република Конго от 1965 до 1997 г. - бел. ред.). Той с такива закони е управлявал. Малко повече ни станаха африканските диктатори, които съветват това мнозинство“, допълни Хамид.

Той определи законопроекта като „пълзящ фашизъм“.

„Надявам се да не са го писали с нашия приятел-демократ Христо Иванов! Ще се получи доста смешно“, каза Хамид.

„Този закон, доколкото разбрах, е писан от Асен Василев, той цели да оправи своите коалиционни партньори. Даже негови приближени казват, че това е специално за Слави Трифонов и Корнелия Нинова. Не знам, ще видим дали е така“, посочи Хамид.

„А ние имаме привилегията нас да ни оправя премиерът. От 30 години все някой оправя ДПС и виждате как са ни оправили. И както е казал един друг класик : „Много като него вече плакаха“, продължи в ироничен стил зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети