Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хамид Хамид: Диалог с поставяне на условия е диктат

Политика

Хамид Хамид: Диалог с поставяне на условия е диктат

Хамид Хамид: Диалог с поставяне на условия е диктат - Tribune.bg
Снимка:

„Няма как политици да искат оставката, на който и да е от съдебната система“, категоричен е Хамид Хамид

Диалог с поставяне на условия е диктат и тези, които тикат страната към хаос, трябва да направят крачка назад. Това заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

„Дали предсрочни, или редовни, изборите са много скоро. Посланието на председателя на ДПС, което направи при откриването на сесията на НС, е, че страната върви към хаос. Нужен е спешен диалог“, заяви още Хамид Хамид.

Той припомни, че от Движението за права и свободи искат оставки и от двете страни. „Държавата има нужда от успокояване на тона, от обединение, защото следващите месеци решават съдбата на страната за десетки години напред. България трябва да се подготви за оперативните програми за следващия програмен период, няма време. В момента нищо не се работи“, каза депутатът.

Ако президентът Румен Радев се оттегли, функциите му ще поеме вицепрезидентът Илияна Йотова. Според Хамид Хамид не е важна персоната, а да бъде наистина държавен глава.

„Не постоянно да напада, да търси конфронтация, да настройва едни граждани срещу други“, коментира Хамид Хамид.

Според ДПС при оставки и от двете страни, експертният кабинет трябва да бъде оглавен от най-голямата партия, а вицепремиерът трябва да е от втората по големина. „Нека и двете партии носят отговорност, да не се обвиняват след изборите кой как ги е манипулирал“, обясни Хамид Хамид.

ДПС вече провежда консултации с други партии и независими депутати за отстраняване на председателя на парламента.

Той коментира и протестите. Според него те са инструмент на всяка демокрация.

„Всеки гражданин има право да протестира, да иска оставки. Самите искания обаче не са изчистени, не предлагат решения. Искат се и оставки на неполитически лица, хора от независимата съдебна система. Ние правим разграничение и между мирно протестиращите, и тези, които провокират и опитват да провалят тези протести“, посочи Хамид Хамид.

„Главният прокурор не е политическо лице. Той е част от независимата съдебна система, избиран е от прокурори, редно е те да му дадат оценка.  Отчита се пред НС на всеки 6 месеца. Няма как политици да искат оставката, на който и да е от съдебната система, както и обратното“, категоричен е Хамид Хамид.                              


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети