Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Хамид Хамид: Трябва да се коригира машинното гласуване, скоро ще има избори

Политика

Хамид Хамид: Трябва да се коригира машинното гласуване, скоро ще има избори

Хамид Хамид: Трябва да се коригира машинното гласуване, скоро ще има избори - Tribune.bg
Снимка:

По думите му закриването на спецправосъдието е било саморазправа след фиксация срещу главния прокурор

„Машинното гласуване не постигна целите си, защото машините не са били държавни, а наемани, което породи съмнения за честността на вота. Трябва да бъдат направени корекции. Ще има предсрочни избори много скоро“. Това заяви зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид пред Нова Нюз.

„Спецправосъдието работеше и донесе позитивни оценки от страна на нашите европейски партньори. Закриването му върна съдебната реформа 11 години назад, беше саморазправа със съд и прокуратура след фиксация срещу фигурата на главния прокурор. Пълен популизъм, бръщолевене и празноговорене за 100 дни на власт, работи се в полза на организираната престъпност“, посочи зам.-председателят на ДПС.

Според него коалиционните им съвети са забулени в тайна. „От самото начало на процедурата за избора на БНБ позицията ни е в защита на финансовата стабилност на държавата. Очаквахме в кръга на шегата да има по един кандидат от всеки член на коалицията. Ще ги изслушаме и ще разберем какви са техните виждания. Възможни са всякакви варианти - включително, че няма да бъде избран кандидат“, подчерта той.

„България трябва да защитава и своите граници и граждани, не е само член на НАТО. Липсва консенсус в коалицията по темата“, отбеляза Хамид. И призова да се разследва меморандума за инвестиции на нисковъглеводорони решения, за да се отхвърлят версии за участие на руски олигарси.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети